Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zingende vogels en Dolende ridders in Openluchttheater Zuidhorn

26 mei 2023    Zuidhorn-nieuws
In weekend van 9,10 en 11 juni
Vogelconcert

Het openluchttheater in het Johan Smit Park is een verborgen parel in Zuidhorn.  Een prachtige plek voor muziek en theater. De gemeente heeft het park op speciaal verzoek van de initiatiefnemers ontdaan van alle wildgroei en nu wordt het na 20 jaar stilte weer gebruikt.

Zondagmiddag 11 juni kunnen muziekliefhebbers om 16.00 uur luisteren naar een openbaar concert van vrouwenkoor Donne Cantabili met als thema vogels.  De vrijdag en zaterdagavond daarvoor speelt de Jeugdtheaterschool Zuidhorn de voorstelling Master of Don Quichot.

Zingende vogels
Onder leiding van dirigent Douwe Kamminga zingt Donne Cantabili werk van onder ander Anouk, John Lennon en Paul McCartney maar ook van oudere componisten als Thomas Weelkes en Bob Chilcott. Voorzitter Ellen Koen: “Als koor houden we van avontuur en speciale projecten. We hebben geweldig leuke werken gevonden toen we gingen zoeken naar muziek waar de vogel de hoofdrol speelt. Blackbird kennen we allemaal, maar de Swansongs waarschijnlijk niet. En die zijn prachtig! Bij het vogelconcert hebben we twee speciale gasten uitgenodigd. Vogelaar Jörgen de Bruin vertelt over de vogels die ons mooie park bewonen en dichter Willem Tjebbe Oostenbrink draagt een paar gedichten voor.” De toegang is gratis maar bij het concert op zondag gaat wel de pet even rond.

Dolende ridders
Tien acteurs in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar spelen mee in het speciaal voor deze gelegenheid geschreven stuk Master of Don Quichot.

Schrijver en regisseur Maaike van den Hoek: Het verhaal van de dolende ridder Don Quichot en zijn trouwe knecht Sancho Panza spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Wat zou er gebeuren dacht ik, als de personages uit het beroemde verhaal van De Cervantes moeten schuilen achter de muur in de scene waarin Pyramus en Thisbe elkaar ontmoeten, de meesterlijke toneelscene uit Een Midzomernachtsdroom van Shakespeare?  Van hieruit ben ik gaan denken en schrijven en heb ik elementen uit beide verhalen in elkaar gevlochten. De kostuums zijn gemaakt door leerlingen van het Lauwerscollege Grijpskerk onder begeleiding van Dymph Dressen, expert in het upcyclen van gebruikt materiaal. Julian Sembiring en Martijn van Keulen hebben de muziek bij de voorstelling gecomponeerd, de decorattributen zijn ontworpen door Margot Brekelmans en het lichtontwerp is van Edzo Smid”.

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via www.jeugdtheaterschoolzuidhorn.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bertus kolkman marber machinebouw

U kunt Bertus kennen van de champignonbakjes en koffiemelk cupjes

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Marber Machinebouw in Noordhorn ontwerpt “van alles”
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Loonverpakking

Efficiëntie verhogen met loonverpakking

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →