Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zichtbaar ontroerd door koninklijke onderscheiding

26 april 2017    Zuidhorn-nieuws
Ineke Postma, Ien, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Lintje ineke postma (2)

Mevrouw Ineke Postma, (71 jaar) uit Zuidhorn ontving woensdag 26 april van burgemeester Swart de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Haar kinderen, Prasad, Nishanthanie, David en Ranjith Postma lokten hun moeder onder valse voorwendselen naar de Gasthorn. Toen ze echter de ruimte binnenging waar familie, vrienden en bekenden waren en iets begon te vermoeden werd het haar bijna even teveel.

Swart benoemde een aantal van de activiteiten waar mevrouw Postma zich voor in heeft gespannen. Zo is ze o.a. initiator geweest van het project Samen aan Tafel en van het organiseren van de kledingbeurs. Verder is ze bezoeker/begeleider van asielzoekers bij de Stichting Vluchtelingenwerk Zuidhorn en vrijwilliger bij de Voedselbank Westerkwartier in Grootegast. Swart; ”juist in deze tijd is dat nodig.”

 

In het jaar 2000 maakte de familie Postma een droomreis door Sri Lanka en daar ontdekten haar kinderen Prasad, Nishanthanie, David en Ranjith Postma wat hun ouders daar hebben betekent.
Tijdens een autotocht wees een bevriende makelaar de kinderen op een paar vrolijk gekleurde huisjes, een stuk of twaalf. ‘Hier wonen twaalf complete families dankzij een project dat jullie ouders dertig jaar geleden zijn begonnen’, zei hij.

Deze Sumit da Silva leerde het echtpaar Postma kennen toen hij nog werkte in de bediening van het hotel waarin zij verbleven toen ze hun oudste zoon kwamen adopteren. Ze gaven hem niet alleen hun vriendschap en geld, maar bleven hierna ook briefcontact onderhouden. ‘Zij hebben mij geholpen om meer van mijn leven te maken.’

Behalve op persoonlijke niveau heeft Ineke ook veel vrijwilligerswerk gedaan voor: Twee stichtingen (BANND en ACNS) die mensen hielpen bij de adoptie van hun kinderen, voor de kerk (en niet alleen die van haar zelf), de scholen van haar kinderen en kleinkinderen, vluchtelingenwerk Nederland, het jubileumkoor van Zuidhorn en ga zo maar door.

En Ineke deed ook altijd hele ‘kleine dingen’ zoals haar oude achterburen ieder jaar maar weer verrassen met Sinterklaascadeautjes omdat de vrouw van het stel dit zo spannend vond.

 

  • Lintje ineke postma (4)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Viswedstrijdzuidhorn

Maar liefst 85 visliefhebbers voor Viskaravaan Briltil

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
De Zomer Viskaravaan strijkt op dinsdag 23 juli 2024 neer in de Jachthaven
Lees verder →
Aftrap opstellen woonplannen per dorp in de wilp door geertje dijkstra-jacobi - 27jun22-1

Gemeente Westerkwartier op stoom met woonplannen per dorp

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Huidig wethouder Woningbouw Hans Haze is nu halverwege het karwei
Lees verder →
Verkiezing

Westerkwartier in de top 10 meest toegankelijke gemeenten

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Deze zomer gaan Geheime Gasten langs bij de gemeenten om de toegankelijkheid te onderzoeken
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Raadsvergadering, korting op een regenton & sluiting Gemeentehuis Leek

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 juli 2024
Lees verder →