Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zeno: top in Leek

5 december 2011    Sport
zaterdag zwommen de Zeno zwemmers fantastisch tijdens haar eigen wedstrijd, de 100 meter deel 3 in Het Zwemkasteel te Leek.

De laatste tijd ging het al heel goed met de club uit Oldekerk/ Niekerk. Dit jaar doet ze voor het eerst mee in de verenigingscompetitie. Ze maakte enkele weken geleden daarin een fantastisch debuut met de 2e plaats in haar eerste wedstrijd in deze competitie.

De club kent sinds enige tijd een wachtlijst, maar daar gaan slechts sporadisch mensen vanaf, omdat er geen tot verloop is, er gaan niet of nauwelijks leden van de vereniging af. Alleen een paar grote talenten waagden de overstap naar Trivia, de stad-Groningsche zwemvereniging, die landelijk haar partijtje meeblaast. De blijvers bij Zeno stuwen elkaar naar uitzonderlijk goede prestaties. Voorheen waren er een paar kandidaten die in aanmerking kwamen voor de provinciale Groninger zwemkampioenschappen, maar nu is er sprake van een groeiende groep van om en nabij 8 kandidaten.

In Leek sneuvelden er veel persoonlijke records (30) en clubrecords en haalden 4 personen de limiet voor de PGZK: Lianne Bolhuis (2x), Mattia van der Laan, Rowin Zijlstra, Han Zwiep en Patrick Huberts Dit gevoegd bij de reeds eerder behaalde limieten door Lianne Bolhuis, Mattia van der Laan(2x) en Desmond Drijfhout(2x). Daarmee kun je echt spreken van een enorme progressie bij Zeno.

Alle 17 (!) deelnemers namens Zeno haalden 1 of meer p.r.’s. Het was opmerkelijk dat 12 clubrecords niet langer stand hielden. Ze kwamen bij 8 verschillende personen terecht: Benice Kooijinga, Lianne Bolhuis, Mattia van der Laan, Mirte Drijfhout, Anna Hatzman, Desmond Drijfhout, Joshua Knoop en Rowin Zijlstra. De 4 dames Lianne Bolhuis, Mattia van der Laan, Mirte Drijfhout, Anna Hatzman veroverden ook nog het estafetterecord op de 4x50 wisselslag. Op deze slag kopieerden Rowin Zijlstra, Han Zwiep, Desmond Drijfhout en Patrick Huberts de prestaties van de dames en namen ook het clubrecord over.

Patrick Huberts tekende eveneens voor de grootste progressie van de dag. Hij haalde op de 400m. vrije slag maar liefst 21 seconden van zijn beste tijd af. Mandy van Mal, Attje van der Veen, Xander Huberts, Eric Zwiep, Jesper Noordenbos, Evert Hofman en Alex Wilkens maakten met hun persoonlijke records de groei, niet alleen in de top, maar juist ook in de volle breedte extra duidelijk.

5-12-2011 WIZ André Hatzman

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Koos

Koos Brander Vrijwilliger van het jaar: “niet in al die krantjes hè ”

04 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
De leden van ZuNoBri denken daar natuurlijk anders over
Lees verder →
Zunobri slotfeest 2022 (3)

Slotdagen Zunobri druk bezocht en bloemetje voor ZuNoBri vrijwilligers

04 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kantinemedewerkers, trainers, scheidsrechters en de diverse commissieleden kwamen allen op het bordes.
Lees verder →
Oprittenverkoop

Gezellige oprittenverkoop Noordhorn

04 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Een mooi initiatief wat navolging verdient
Lees verder →
Alexander nesterenko

Alexander Nesterenko winnaar jeugd handicaptoernooi Talero

04 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Alle deelnemers kregen voor hun deelname en inspanningen allen ook een medaille
Lees verder →
Medailleregen special olympics

Medailleregen Special Olympics voor zwemmers Oldekerk

01 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Toegezongen door de zwemmers en vrijwilligers in zwembad Eekeburen
Lees verder →
Bauke mollema nk 2022

Mollema mikt op ritzege in tour

01 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
"Openingsrit lastig tegen al die mannen"
Lees verder →