Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

ZENO en Aquaflippers zwemmen in Haren

4 november 2010    Zuidhorn-nieuws
Aquaflippers sprinten naar medailles Op 30 oktober hebben 12 zwemmers van de Aquaflippers meegedaan aan de 25 en 50 meterwedstrijd in zwembad Scharlakenhof in Haren. Er werden maar liefst 5 eerste plaatsen, 5

Aquaflippers sprinten naar medailles

Op 30 oktober hebben 12 zwemmers van de Aquaflippers meegedaan aan de 25 en 50 meterwedstrijd in zwembad Scharlakenhof in Haren. Er werden maar liefst 5 eerste plaatsen, 5 tweede plaatsen en 5 derde plaatsen behaald en 18 persoonlijke records gezwommen. Voor Eline Zuidema was het een onvergetelijke dag. Zij won de 25 meter schoolslag in 20.34 en verbeterde hiermee het clubrecord dat op naam stond van haar zus Anouk. Ook won zij de 50 meter schoolslag. Verder behaalden Isabelle Dijkhuis (50 meter schoolslag), Floor Gerritsma en Remco Stam (beide op de 50 meter vrije slag) een gouden medaille. Remco Stam hield de stijgende lijn van de afgelopen week vast. Hij zwom drie persoonlijke records en haalde ook een derde plaats op de 50 meter schoolslag. Tweede plaatsen waren er voor Floor Gerritsma (50 meter schoolslag), Joshua Knoop en Els Venema (beiden op de 50 meter vrije slag), Edwin van der Veen (zowel op de 50 meter vrije slag en schoolslag). Evert Hofman, Kris van Noord en Maaike Westra leverden een prima prestatie op de 50 meter vrije slag met een derde plaats. Anouk Martini (50 meter schoolslag en vrije slag) en Indy Spoelstra (25 meter schoolslag) lieten van zich spreken met het zwemmen van een persoonlijke record.

Zeno verovert Haren

Het zwembad De Scharlakenhof vormde zaterdag 30 oktober het decor voor een ongekende slagkracht van de 18-koppige afvaardiging van Zeno. De supporters konden blijven juichen tijdens de prijsuitreiking, want op het podium viel vaak een Zeno-zwemmer te bewonderen. Goud was er voor Mythe Sloot, Patrick Huberts, Lianne Bolhuis , Mirte en Desmond Drijfhout. Zilver voor Arianne Kooijinga, Alex Wilkens en Anna Hatzman. Mandy van Mal, Xander Huberts en Harriët Noordhof maakten met een bronzen medaille de edelmetalen compleet.

‘Rising star’ is de frêle Lianne Bolhuis. De laatste tijd laat ze elke week progressie zien. Zaterdag resulteerde het voor haar in 3 persoonlijk beste tijden en ze haalde goud in een B-tijd! De grootste progressie op één afstand viel te noteren voor Benice Kooijnga: ze zwom 10 seconden af van haar beste tijd op de 50 m. vrije slag.
De kanjers Arianne Kooijinga en Alex Wilkens verbeterden met hun goede tijden hun niveau van D- naar C-niveau.

Bijzonder komisch was het ook dat 2 zwemsters de weg naar het podium niet konden vinden. Voor de 7-jarige Marinda Top was dat heel logisch, zij deed voor het eerst mee. Op de vrije slag koos ze op het laatste moment voor de borstcrawl, verstandig: ze behaalde er een zilveren medaille en een clubrecord mee! Ook een clubrecord was er weggelegd voor Mattia van der Laan, op de 25 m. rugslag.

Voor de trainster Harriët Noordhoff was het ook zeer verrassend wat er gebeurde. Zij nam een keer weer deel aan de wedstrijd en tot haar eigen verbazing werd ze naar het podium geroepen om een bronzen medaille te ontvangen.

Sporters moeten soms op zoek naar het podium of hun vorm, maar na deze wedstrijd zochten zwemmers van Aquaflippers en Zeno naar hun spullen. Maar gelukkig, dat kwam net als met de resultaten toch ook weer goed.