Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zaterdag 17 augustus 6e editie Nostalgische Boerendag Opende

6 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
Dankzij inzet vrijwilligers en subsidies en sponsoren is de entree voor dit dagvullend evenement gratis
Nostalgische boerendag

Op zaterdag 17augustus 2019 wordt bij camping Jiltdijksheide aan de Kolonieweg 20 te Opende alweer voor de 6e keer het evenement “Nostalgische Boerendag Opende” gevierd. Het evenement duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Op dit evenement ligt het accent op de manier van werken in de landbouw van de jaren ’60 en daarvoor. De jaren ’60 vormen een keerpunt in de wijze van landbouw bedrijven. Enerzijds ontstonden mogelijkheden om de landbouw efficiënter en bedrijfsmatiger aan te pakken door de ontwikkelingen in de techniek, terwijl anderzijds deze mogelijkheden werden ondersteund door verregaande schaalvergroting.

Het evenement Nostalgische Boerendag besteedt veel aandacht aan het verdwenen boerenleven. Er zijn demonstaties met een van de weinige nog werkende dorsmachines in Nederland, ouderwets ploegen, zeismaaien, vingerbalkmaaien enz. enz.

Er worden weer tientallen oldtimer tractoren verwacht, die  hun kunnen demonstreren, onder andere in de ringsteekbehendigheidswedstrijden met trekkers en met boomstamslepen. In 2018 waren ruim 175 en diverse andere landbouwvoertuigen aanwezig.

Demonstraties ponyrijden voor de jonge paardenliefhebbers en voor de kleinsten onder de bezoekers staat een springkussen opgesteld. Ook interessant voor de jongeren is het schaalmodel van een boerderij.

Verder zij er demonstraties oude ambachten en marktkraampjes waar diverse verse landbouwproducten als groenten, fruit, kaas en ambachtelijke vleeswaren kunnen worden aangeschaft.

Voor de hobbyist van de 21e eeuw zijn er mogelijkheden om voorgelicht te worden op het gebied van tuin- en parkmachines. 

Een nieuwe activiteit is een kleine “boerenboeldag” om 13.00 uur, waar een gevarieerd aanbod van oude (boeren)gebruiksartikelen zal worden geveild, variërend van melkbussen tot ploegijzers en veel daarom heen.

En zo’n dagje uit met het hele gezin hoeft niet duur te zijn: door de inzet van veel vrijwilligers en door enige subsidies en sponsoren is ook dit jaar de entree voor dit dagvullend evenement weer gratis.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollematocht-2019 (5)

Fietsen en vrienden maken tijdens Mollematocht

25 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
En fans langs de route
Lees verder →
Henk staghouwer hielke westra fotograaf arjen schilperoord

Westerkwartier Paardenkwartier presenteert visiedocument

25 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
kansen door schaalvergroting agrarische sector
Lees verder →
Picknickbank voedselbank

Picknickbank RTVNoord naar Voedselbank Westerkwartier

25 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
mensen met elkaar verbinden
Lees verder →
Igor wijnker

Workshop Creatief Schrijven start in september

23 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
Ruim 1 miljoen Nederlanders doet aan creatief schrijven en droomt ervan ooit een boek te publiceren.
Lees verder →
Sexy

Pensioen is niet sexy, maar het heeft je aandacht wel nodig!

23 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
stichting VrouwenVisie en stichting Vrouwensalon organiseren symposium
Lees verder →