Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zaterdag 16 september alweer 13e editie van de Hummel ZUIDHORuN

11 september 2017    Zuidhorn-nieuws
Sportfestijn met wedstrijdcircuit, Kidsrun en inzamelactie
Zuidhorun-kids (5)

Op zaterdag 16 september 2017 vindt de 13e Hummel ZUIDHORuN plaats in Zuidhorn, een hardloopwedstrijd over 5 of 10 kilometer in en om de dorpskern van Zuidhorn. De Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn is al maanden druk bezig met de voorbereidingen en kijkt uit naar het jaarlijkse loopevenement. Ook dit jaar belooft het weer een gezellige, sportieve en sfeervolle dag te worden.

De wedstrijd is een onderdeel van het Loopcircuit Noord Nederland, een wedstrijdcircuit met meerdere lopen in Groningen en Drenthe. De wedstrijdlopers lopen 10 kilometer, verdeeld over twee ronden van 5 kilometer. Recreanten kunnen meedoen aan een loop over de 5 of de 10 kilometer.

Ook is er speciale loop voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er wordt een kidsrun georganiseerd voor kinderen van 4 t/m 10 jaar, over verschillende afstanden. Daarnaast is er ook de traditionele kind- ouderloop, voor kinderen van 8 t/m 14 jaar en hun vader of moeder. Zij lopen samen – met een chip – een ronde van 5 kilometer en komen ook bij de officiële uitslag te staan.

Dit jaar is er ook een bijzondere actie: we willen met de loop geld inzamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De Hummel ZUIDHORuN wil graag iets betekenen voor het onderzoek naar spierziekten en wil in het bijzonder aandacht vragen voor ex-sporters die door hun ziekte niet meer in staat zijn hun sport te beoefenen. Vaak betekent dit een totale omslag in hun leven: plezier in bewegen, wedstrijden lopen, jezelf steeds opnieuw uitdagen, gezond en vitaal leven: het is ineens verleden tijd.

Dit jaar zamelen we geld in voor de spierziekte Dunnevezelneuropathie, in het kader van de actie DVN de wereld uit! Mensen met DVN hebben last van brandende, prikkelende of schietende pijn. Vaak is er ook sprake van gevoelsstoornissen, zoals verminderd gevoel voor pijnprikkels. In de week voorafgaand aan de Hummel ZUIDHORuN zullen er in meerdere winkels collectebussen worden geplaatst waar je een donatie kan doen. Ook via het digitale inschrijfformulier kun je geld doneren. Je kunt al met een paar euro het verschil maken: in plaats van € 7,00 betaal je € 8,00 of meer aan inschrijfgeld.

De start en finish van de Hummel ZUIDHORuN vinden plaats in de Molenstraat ter hoogte van de Dorpsvenne. De kinderloop begint om 15:00 uur; de overige lopers starten om 16:00 uur. Individuele inschrijving kan op de dag zelf van 14.00 tot 15.30 uur in de gymzaal van de Noordster. Voorinschrijving via de website is ook mogelijk. Bij voorinschrijving wordt een euro korting gegeven. Voorinschrijven kan tot en met woensdag 13 september.

De Hummel ZUIDHORuN is een sportfestijn voor het hele dorp, maar er is op dezelfde dag meer te doen in Zuidhorn! De Zakenkring Zuidhorn, waarvan veel ondernemers de ZUIDHORuN al jaren steunen, organiseert weer een Kunst en Crea Markt aan de Overtuinen in het centrum van Zuidhorn. Hier zijn verschillende prachtige creatieve producten te koop. Dus moet je nog even wachten op de prijsuitreiking, loop dan even langs deze gezellige markt.

Iedereen die niet meeloopt, wordt van harte uitgenodigd om langs de route de lopers aan te moedigen.

Kijk voor meer informatie op de website, http://www.loopgebeurnzuidhorn.nl/index.php/zuidhorun/algemeen. Hier zijn ook de doorgangen voor het verkeer en de route te vinden.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Avond4daagse 2023 (11)

Avondvierdaagse Zuidhorn 2024: Record aantal kinderen uit Noordhorn en Zuidhorn in beweging

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Starttijden en routes voor de 5km en 10km en start/finish-locaties
Lees verder →
Onderling sterk karaoke (4)

Zingen en Swingen in Zonnehuis

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Karaoke en spelletjes middag voor jong en oud
Lees verder →
Braderie noordhorn 2024 (1)

Bui, braderie, bui

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Noordhorn voor en na de braderie geplaagd door regen, maar 's middags ontmoetingen en koopjes
Lees verder →
Zunobri stadskanaal

Zunobri pakt zwaarbevochten punten tegen MN en W

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
vorige wedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen door Zunobri
Lees verder →
Tentdienst

Tentdienst tijdens de feestweek in Noordhorn

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De tentdienst brengt mensen uit Noordhorn en omgeving uit de verschillende kerken samen.
Lees verder →
Stekkie

Vissen is Cool!  Jeugdvergunning of jeugdvispas (de verschillen)

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Tip van hengelsportvereniging Noordhorn
Lees verder →