Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Workshop “ Gezond Afvallen “ in Zuidhorn en Oldehove

26 oktober 2015    Zuidhorn-nieuws
unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid voor actieve en minder actieve 55-plussers
Dorp tot dorp

 “Van dorp tot dorp” is een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid voor actieve en minder actieve 55-plussers. In dit laagdrempelige wandelproject, georganiseerd door de Stichting Oranjerun.nl, staan het opbouwen van de conditie, gezonde voeding en het stimuleren van sociale contacten centraal.  

Na een afgenomen enquête bij de deelnemers bleek dat het merendeel van de 55-plussers niet voldoen aan de aanbevolen hoeveelheden van de Gezondheidsraad voor Voedingsmiddelen en Voedingsstoffen. Zo eet 67% minder dan de aanbevolen hoeveelheid groente van minimaal 150 gram per dag. De Gezondheidsraad adviseert ook om twee keer per week vis te eten, waarvan één keer vette vis. Deze aanbeveling wordt door 82% van de deelnemers niet gehaald. Van de deelnemers consumeert 91% te weinig zuivel (calcium). Daarnaast neemt 66% van de deelnemers die vitamine D supplementen nodig hebben, dit onvoldoende. Ten slotte heeft 51% van de deelnemers overgewicht, waarvan 14% ernstig overgewicht (obesitas).

Om deze knelpunten te verbeteren en het overgewicht tegen te gaan is er op maandag 16 november, locatie buurtcentrum “ Avalon “ te Zuidhorn, en dinsdag 17 november, locatie dorpshuis
“ Humsterland “ te Oldehove,  een gratis workshop “ Gezond Afvallen “. De aanvang op beide avonden is 19.30 uur.

Word je dik van suiker? Wat is een gezond gewicht? Hoe kan ik lekker en gezond eten… en toch afvallen? Light, zonder suiker, nu met extra vezels, verrijkt met vitamines, welke keuze kan ik maken? Wat zijn gezonde tussendoortjes? Herkent u deze, of heeft u mogelijke andere vragen? Kom dan naar een van de workshops “ Gezond Afvallen “ . Na afloop van de workshops kan men zich opgeven voor de gratis kookworkshop “ Puur en gezond eten “. Deze workshop wordt in de maand december, op een nog te bepalen locatie,  ook als onderdeel van het wandelproject verzorgd door diëtist Linda Swart.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Slide

Kom in Zuidhorn evenement de moeite waard

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten
Lees verder →
Foto-expositie archief

Fotogroep InFocus zorgt voor kleurexplosie van Rudie Wiersma Fotografie

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus is een enthousiast groepje amateurfotografen met uitvalsbasis Zuidhorn.
Lees verder →
Nikijacobs

The Ballad of Mauthausen – Aduarder Abdijconcerten

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Niki Jacobs & Band
Lees verder →