Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Woonkwaliteitonderzoek oosterburcht overhandigd

26 september 2017    Zuidhorn-nieuws
De oosterburcht (1)

Maandag 25 september overhandigde de Adviescommissie Bouwen & Wonen (VAC) Zuidhorn WoonKwaliteitOnderzoek (WKO) De Oosterburcht aan directeur Janneke Klijn van Wold & Waard en wethouder Fred Stol van de gemeente Zuidhorn. Na ongeveer 3 jaar bewoning in De Oosterburcht hebben de bewoners middels een enquête hun waardering kunnen geven over de (gebruiks)kwaliteit van de woning, het wooncomplex en de woonomgeving. Bijna 97% heeft de enquête ingevuld en geretourneerd!

11 levensloopgeschikte woningen en 21 appartementen werden onder de loep genomen. Het complex is bedoeld voor senioren van 55+ en mindervaliden, 82% van de bewoners is 70+!

De bewoners van de appartementen scoren het hoogst met een 8,1 als gemiddelde. Hierbij worden als sterke punten genoemd: gelijkvloers, ruim en licht, uitzicht en rolstoelgeschikt.
Aspecten die bij de bewoners van de appartementen lager worden gewaardeerd zijn: tocht en vocht, droge lucht en kosten verwarming.
De grondgebonden woningen scoren een 7,6 als gemiddelde. Als sterke punten worden genoemd: ruime vertrekken, gelijkvloers en meerdere slaapkamers.
Aspecten die bij de woningen als knelpunten worden genoemd zijn: afwerking, verwarming en tocht.
Opmerkelijk is te noemen dat de hoeveelheid en positie van wandcontactdozen, ook in dit onderzoek weer naar voren komen als aandachtspunten. Het aantal en de posities van de wandcontactdozen zijn volgens Bouwbesluit.

De bewoners waarderen het wooncomplex met een 8. Als sterke punten scoren: ruim en netjes, complex ziet er mooi uit, centraal gelegen en nabij winkels, het is er veilig en prettig wonen. Als zwak ziet men: de open galerij en het feit dat de galerij glad is bij regen en vorst.

De woonomgeving scoort ook een 8. De respondenten voelen zich veilig, verder worden als sterke punten aangegeven; dichtbij voorzieningen als winkels, markt en evenementen, dichtbij park en station en vriendelijke omgeving. Als minder goed in de woonomgeving wordt genoemd; geluids- en verkeersoverlast, te dicht op straat en perceel naast de parkeergarage is rommelig.
We kunnen echter stellen dat we de vraag hoe de bewoners hun woning/ appartement, woongebouw en woonomgeving beoordelen positief kunnen beantwoorden: de bewoners zijn tevreden!
Het gehele rapport lezen? Kijk op http://www.vacpuntwonen.nl/zuidhorn onder ‘Onderzoeken’.

  • De oosterburcht (2)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →