Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

7 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Winterfair zuidhorn (2)

Zuidhorn staat vrijdag 8 december volledig in het teken van de Winterfair. Dit jaarlijks evenement is vaak de aftrap van het kerstmarkten seizoen in de regio.

In het centrum staan meer dan 40 standhouders! met hun verschillende producten variërend van kerststukjes tot edelstenen en kerstkaarten tot speelgoed.

Foodtrucks
Dit jaar is er een veelvoud aan mogelijkheden om iets te eten en te drinken. Naast de lokale horeca zijn er Foodtrucks die hun specialiteiten verkopen. Ook bij diverse kramen is bijvoorbeeld warme chocolademelk of iets sterkers verkrijgbaar. Iedereen kan wel iets vinden wat hem of haar aanspreekt. Zo rond etenstijd is dan ook een prima moment om de markt te bezoeken. De Winterfair begint overigens ’s middags om 15.00 en ook dan zijn de Foodtrucks en andere eet,- en drinkgelegenheden al geopend.

Entertainment
Tijdens de Winterfair is er op diverse plekken muziek en ander entertainment. Zo treden o.a. KUG, Take The Wave en Popkoor Hadewijn op. Ook bezoekt de Kerstman met hulpjes de fair en bestaat de kans om engeltjes tegen te komen.

Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Vanaf dit jaar wordt er een traditie gestart! Om 19.00 wordt er op Overtuinen ter hoogte van het Kunstwerk een kerstboom officieel in gebruik gesteld. Dat gebeurt om 19.00 door Burgemeester Ard van der Tuuk.  KUG (Koor Uut Grun'n) gaat dat muzikaal omlijsten. Alle inwoners en vooral ook hun kinderen worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Na het ontsteken van de verlichting kunnen er wenskaarten geschreven en in de boom gehangen worden. Aan de meest originele wensen wordt een prijs verbonden.

Kennismaken met (nieuwe) bedrijven
Het evenement wordt ook door een aantal ondernemers aangegrepen om het publiek met hun nieuwe bedrijf kennis te laten maken. Zo wordt in de Hoofdstraat Hairmanifest en Your Fashion Finds geopend en in de Overtuinenpassage Hairprojects. In de Nieuwstraat is Buurthuiskamer Pand 10A geopend. Ook dat is een bezoekje waard.

Live radio voor Stichting Kerstpakket Westerkwartier
Tijdens de fair wordt er live radio gemaakt vanuit de hal bij Albert Heijn in Zuidhorn. Voor het tweede jaar op rij zet het Ommelander Media Collectief zich in voor de Stichting Kerstpakket Westerkwartier. In de uitzendingen praten vele gasten uit het Westerkwartier en omgeving mee, waaronder ondernemers en inwoners. Daarnaast zorgen zangeres Sharon Aurora, een deel van de band Steernvanger, zanger Martijn van der Zande en kleinkunstenaar Bas van der Heide voor een muzikale noot.
Het publiek kan ook actief meedoen op locatie. Middels het format ‘Achterwerk in de kast’ kunnen bezoekers een groet brengen aan dierbaren. Daarnaast presenteert Bart Brandts Buys een quiz tussen twee teams.

De Winterfair wordt in de Hoofdstraat en Overtuinenpassage gehouden van 15.00 tot 21.00 uur. De fair wordt mogelijk gemaakt door Zakenkring Zuidhorn en georganiseerd door WelkominZuidhorn.nl
Bekijk hier het hele programma en alle standhouders 

  • Winterfair 2022 kerst (1)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Edwin slijkhuis

Edwin uit Zuidhorn wint Kleine Moere cross in Grolloo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Kleine Moere cross in Grolloo, de zesde en tevens laatste van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit seizoen 2023-2024 is gewonnen door Edwin Slijkhuis
Lees verder →
Koos bladt

Garnwerder Glaskunstenaar Koos Bladt overleden

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Koos Bladt heeft in 2020 geexposeerd tijdens de Kunst in de Etalageroute te Zuidhorn.
Lees verder →
Oostergast-vogelvlucht

Woonlasten in ruim kwart gemeenten boven 1.000 euro

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier net eronder met 940,65, 3 % meer dan in 2023
Lees verder →
Zunobri162

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
tactiek is om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten.
Lees verder →
Talero jeugd

Winst voor tafeltennissers jeugd Talero

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De ene partij was nog mooier en spannender dan de andere
Lees verder →
Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →