Winst voor Zunobri A1 en B1

1 oktober 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport

Vorige week had Zunobri B1 al een hele goede wedstrijd gespeeld en verdiende toen eigenlijk al meer maar verloor toen ongelukkig. Dit keer lieten de blauw-witten het zich niet gebeuren, waren gebrand en wonnen dan ook dik met 14-4 van het combinatieteam Harkema/Frigro/Invicta B2.

Dat Zunobri B1, gesponsord door Regiobank, vooruit was gegaan was de vorige wedstrijd al goed te zien. Vorige week creëerden de Zuidhorners misschien wel meer kansen maar waren niet zo effectief als de tegenstander. Deze keer ging het anders.

Al voor de rust hadden alle spelers een punt gescoord, met de snelle vlotte aanvallen wist de tegenstander zich geen raad, zodat ze voor de tweede helft al met 10-1 op achterstand stonden. Na de rust wisten het combinatieteam wat beter in de wedstrijd te komen, en werden er nog een drietal punten gescoord, die echter weer tegenpunten van Zunbobri tot gevolg hadden. Zunobri B1 laat zien elke week beter te worden.

Ook het A-team van Zuidhorn heeft stevige winst geboekt van 19-13 met de revanche op het NKC A1 team. Het C-1 team zat het minder mee; op het grasveld van WSS in Oude Pekela werden ondanks goed spel weinig kansen verzilverd. Hier ging de tegenstander er met 14-2 winst vandoor. Het D1 team speelde uit tegen Argo in Winsum, en hoewel het een gelijkwaardige wedstrijd was, bleek Argo sterker (5-2).

Voor Zunobri 1 wil het nog niet zo vlotten dit seizoen. Slecht één maal werd er gewonnen in de afgelopen vier wedstrijden. Tegenstander van deze zaterdag, SIM uit Haskerdijken, heeft al behoorlijk wat meer punten bijeen weten te sparen. Zij delen de koppositie in de poule met WWC, en wonnen deze wedstrij met een stand van 12-26. De komende week speelt Zunobri op dinsdag 3 oktober een bekerwedstrijd tegen KIA. Om de volgende ronde te bereiken moet er worden gewonnen. De wedstrijd start om 20.00 op het veld aan het van Starkenborgkanaal. Al het publiek is hard nodig om Zunobri naar de overwinning te schreeuwen.