Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

‘Windturbines verminken het landschap’

30 januari 2009    Zuidhorn-nieuws
300109 lauwerzijl/kollum - "Doe dit niet", zei CDA-raadslid Riekus Hielema van Zuidhorn woensdagavond ten overstaan van 170 belangstellenden op de informatiebijeenkomst in Kollum over het idee om een windturbinecluster in het zicht van

300109

lauwerzijl/kollum -
"Doe dit niet", zei CDA-raadslid Riekus Hielema van Zuidhorn woensdagavond ten overstaan van 170 belangstellenden op de informatiebijeenkomst in Kollum over het idee om een windturbinecluster in het zicht van Lauwerzijl te plaatsen. De ook aanwezige PvdA-wethouder Jeen Hiemstra van De Marne sprak woorden van dezelfde strekking.

Hielema vindt dat de gemeente Kollumerland zich als een slechte buur gedraagt. "Bij de aanleg van het fietspad tussen Munnekezijl en het Hoekje is zo goed samengewerkt tussen Kollumerland en Zuidhorn. Hierbij wordt helemaal niet samen opgetrokken. De colleges van zowel Zuidhorn als De Marne zijn helemaal niet in het plan gekend, terwijl het college van Kollumerland eind volgende maand al een principebesluit wil nemen over de komst van de windturbines met een wiekhoogte van 120 meter.

"De horizon is van ons allemaal", heeft de CDA'er betoogd. "Als ik nu wel eens naar de buienradar kijk, hebben we soms wel veertig kilometer zicht. Straks wordt dit voor Zoutkamp, Munnekezijl en Lauwerzijl teruggebracht tot één kilometer. Het college van Kollumerland staat met de rug naar onze horizon."

Als reden om het plan te steunen gaven de wethouders van Kollumerland op dat de gemeente graag energieneutraal wil zijn en dit plan van particulieren in de schoot kreeg geworpen. Plus dat op deze manier het verrommelen van het landschap tegen zou worden gegaan. "De huidige zes solitaire windmolens afbreken voor de komst van een cluster van negen van deze grote windturbines, die 300 meter van elkaar komen te staan, durf ik echter pure verminking van het landschap te noemen", aldus Hielema.
dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →
Wijnloop zuidhorn 2023 (1)

Wijnloop Zuidhorn: Wandelen met een glas wijn in de hand

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige en ontspannen sfeer in centrum
Lees verder →
Dubbel senioren tafeltennis

Talero 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
primeur seniorenteam 7-3
Lees verder →
Gob inzicht

Wereld van het Kinderbrein

23 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Lezing Mark Mieras
Lees verder →