Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wie laat de grootste pompoen van het Westerkwartier zien op de Streekproductenmarkt Nienoord?

29 augustus 2018    Zuidhorn-nieuws
Wat is er van de uitgedeelde zaadjes terecht gekomen?
Pompoen (6)

Aanstaande zaterdag 1 september wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het terrein van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Tijdens de markten van april en mei deelden we pompoenpitten uit, zodat u in september, dus komende markt, uw pompoen aan ons kunt laten zien. Wat is het nu mooier, dat uw pompoen nu de grootste is geworden van het hele Westerkwartier. U kunt vanaf 13u00 tot 14u00 uw pompoen inleveren en door een vakkundige jury uw pompoen laten opmeten en rond 14u30 is dan de prijsuitreiking. We zijn natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat van deze pompoenpitactie. Dus neem uw joekel gewoon mee en laat ons verrassen!

Met pompoen kunt u zoveel kanten op! Anja Ras. die speciaal voor ons de pompoenpitten beschikbaar stelde, komt daarom met haar grote boerenwagen naar onze markt. U kunt pompoenen kopen, eten en proeven! 

Tussen 10u30 en 15u30 kunnen de kinderen meedoen aan een workshop pompoen uithollen voor €5,- of laat ze schminken of een glittertotoe plaatsen voor €2,50 en willen de kinderen op deze mooie dag ook nog een lekker ijsje, dan kunnen ze die gratis ophalen samen met hun volwassen begeleider bij de ijskar van Rianne's Boerderij.

U kunt op onze markt uiteraard ook de lekkerste en meest verse streekproducten halen. Denk maar eens aan de vele soorten jam bij Natuurlijk Afke. Wat dacht u van pruimenjam, keuze uit 4 soorten waaronder pruimenjam met port en koekkruiden, of met port en walnoten? En natuurlijk is de aanbieding van de heerlijke bessenjam en/of bessengelei nog geldig. De bessengelei is heel geschikt voor bij een kaasplankje of als vulling in uw zelfgebakken cake. Maar ook heerlijk op brood! Kom maar gewoon bij haar proeven!

Imker Kapma heeft nu weer volop nieuwe oogst honing uit de streek op voorraad zoals bloemenhoning, lindehoning, koolzaadhoning, klaverhoning, acaciahoning en nog meerder soorten. Vanaf nu ook bij ons te verkrijgen de medicinale Manuka Honing uit New Zeeland en vergeet vooral de kaas van Geitenhouderij ter Veen  en de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt.

Het wordt nog gezelliger, omdat Kees en Cobie Hoiting samen op hun accordeon vanaf ongeveer 11u00 leuke liedjes te horen gaan brengen tijdens dat u de boodschappen binnen haalt op onze markt.

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse streekproducten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, eieren, honing, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Avondvierdaagse-2018 (1)

Gewoon dit jaar de Avond4daagse lopen!

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin
Lees verder →
Henk bakker mondkapje (2)

Lokaal gemaakte mondkapjes van Dymph Dressen

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzaam, wasbaar en uniek design
Lees verder →
Wethouder reikt bloemen uit aan mantelzorger

Bloemetje van Bert voor Mantelzorgers

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
400 mantelzorgers krijgen bloemen in gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Bert nederveen-2019

Cliënten Wmo positief over contacten met gemeente Westerkwartier

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Een van de aanbevelingen in enquête:Heb aandacht voor het beroep dat op mantelzorgers wordt gedaan.
Lees verder →
Hoogspanning masten

“Als de eerste masten staan gaan die niet meer weg”

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
TenneT wil beginnen met aanleg 380 kV hoogspanningsverbinding zonder uitspraak Raad van State
Lees verder →
Menno kuiper en geertje dijkstra-jacobi op gerenoveerde ophaalbrug kromme kolk

Bruggen Zevenhuizen liggen er weer prachtig bij

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Vaste brug hoofddiep en ophaalbrug Kromme Kolk
Lees verder →