Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wethouders Pastoor en Nederveen samen met medewerkers Sociaal Werk De Schans in gesprek met inwoners

18 mei 2020    Zuidhorn-nieuws
mantelzorgers en leden van de werkgroep mantelzorg en jeugdgroepen
In gesprek met jongeren in zuidhorn

Donderdagavond 14 mei maakten wethouders Elly Pastoor en Bert Nederveen samen met buurtwerker Freddy Plat en buurtmaatschappelijk werker Willie Elsinga van Sociaal Werk De Schans een rondje door Zuidhorn. Tussen 18.30 en 20.00 uur gingen ze in gesprek met een aantal mantelzorgers en jongeren om te zien hoe het met hen gaat in deze coronatijd.

Mantelzorgers
Willie Elsinga en wethouder Bert Nederveen bezochten een aantal mantelzorgers en leden van de werkgroep mantelzorg Zuidhorn. Mantelzorgers deelden hun verhalen met Willie en de wethouder. Indrukwekkende en emotionele verhalen over intensieve zorg, verantwoordelijkheid, druk en vermoeidheid. Veel mantelzorgers zorgen 24 uur per dag voor een familielid of een buurtgenoot. Wethouder Bert Nederveen: “Ik vind het fijn persoonlijk van de mantelzorgers in het Westerkwartier te horen hoe het met hen gaat en hoe zij zich redden in deze bijzondere tijd. Het is belangrijk aandacht te hebben voor onze mantelzorgers.”   

Jeugd
Wethouder Elly Pastoor ging op pad met buurtwerker Freddy Plat. Samen bezochten zij een aantal jeugdgroepen en hangplekken van jongeren in Zuidhorn. De wethouder ging met de jongeren in gesprek over allerlei thema’s zoals studie, vrijetijdsbesteding, middelengebruik maar bovenal over hoe het is om op te groeien als jongere in Zuidhorn en in het Westerkwartier. Daarnaast kreeg de wethouder in vogelvlucht een inkijkje in de dynamische leef- en werkwereld van de buurtwerkers Jeugd. Wethouder Elly Pastoor: “Ik ben onder de indruk van de relatie die de buurtwerkers hebben met de jongeren. Daarnaast vind ik het geweldig om te zien hoe zij zich samen met de jongeren, ouders/verzorgers, inwoners en netwerkpartners inspannen om er voor te zorgen dat iedereen veilig en met plezier kan opgroeien in de gemeente Westerkwartier.”

Sociaal Werk De Schans
Sociaal Werk De Schans ondersteunt alle inwoners in Westerkwartier met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, geld, leefbaarheid, leefstijl, opvoeden en opgroeien en eenzaamheid. Om goed te weten waar hulp nodig is, gaan de medewerkers van Sociaal Werk De Schans regelmatig de wijk of het dorp in. Uiteraard houden zij zich daarbij nu aan de richtlijnen vanuit het RIVM.

 

Heb jij vragen, ideeën of zorgen? Neem dan contact op met Sociaal Werk De Schans. De sociaal werkorganisatie is op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op (0594) 745 620. Of stuur een e-mail: info@sociaalwerkdeschans.nl.

  • Eiberhof nederveen
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tosja schaeffer

Werk van Tosja en Gerard Schaeffer in Zuidhorn

06 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Aftrap wisselwinkel
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Miljoenen voor MKB voor inrichten onderneming anderhalvemetereconomie

05 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Provincie pakt gevolgen corona aan: 11,5 miljoen beschikbaar
Lees verder →
Avondvierdaagse-2018 (1)

Gewoon dit jaar de Avond4daagse lopen!

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin
Lees verder →
Henk bakker mondkapje (2)

Lokaal gemaakte mondkapjes van Dymph Dressen

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzaam, wasbaar en uniek design
Lees verder →
Wethouder reikt bloemen uit aan mantelzorger

Bloemetje van Bert voor Mantelzorgers

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
400 mantelzorgers krijgen bloemen in gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Bert nederveen-2019

Cliënten Wmo positief over contacten met gemeente Westerkwartier

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Een van de aanbevelingen in enquête:Heb aandacht voor het beroep dat op mantelzorgers wordt gedaan.
Lees verder →