Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wethouders Pastoor en Nederveen samen met medewerkers Sociaal Werk De Schans in gesprek met inwoners

18 mei 2020    Zuidhorn-nieuws
mantelzorgers en leden van de werkgroep mantelzorg en jeugdgroepen
Eiberhof nederveen

Donderdagavond 14 mei maakten wethouders Elly Pastoor en Bert Nederveen samen met buurtwerker Freddy Plat en buurtmaatschappelijk werker Willie Elsinga van Sociaal Werk De Schans een rondje door Zuidhorn. Tussen 18.30 en 20.00 uur gingen ze in gesprek met een aantal mantelzorgers en jongeren om te zien hoe het met hen gaat in deze coronatijd.

Mantelzorgers
Willie Elsinga en wethouder Bert Nederveen bezochten een aantal mantelzorgers en leden van de werkgroep mantelzorg Zuidhorn. Mantelzorgers deelden hun verhalen met Willie en de wethouder. Indrukwekkende en emotionele verhalen over intensieve zorg, verantwoordelijkheid, druk en vermoeidheid. Veel mantelzorgers zorgen 24 uur per dag voor een familielid of een buurtgenoot. Wethouder Bert Nederveen: “Ik vind het fijn persoonlijk van de mantelzorgers in het Westerkwartier te horen hoe het met hen gaat en hoe zij zich redden in deze bijzondere tijd. Het is belangrijk aandacht te hebben voor onze mantelzorgers.”   

Jeugd
Wethouder Elly Pastoor ging op pad met buurtwerker Freddy Plat. Samen bezochten zij een aantal jeugdgroepen en hangplekken van jongeren in Zuidhorn. De wethouder ging met de jongeren in gesprek over allerlei thema’s zoals studie, vrijetijdsbesteding, middelengebruik maar bovenal over hoe het is om op te groeien als jongere in Zuidhorn en in het Westerkwartier. Daarnaast kreeg de wethouder in vogelvlucht een inkijkje in de dynamische leef- en werkwereld van de buurtwerkers Jeugd. Wethouder Elly Pastoor: “Ik ben onder de indruk van de relatie die de buurtwerkers hebben met de jongeren. Daarnaast vind ik het geweldig om te zien hoe zij zich samen met de jongeren, ouders/verzorgers, inwoners en netwerkpartners inspannen om er voor te zorgen dat iedereen veilig en met plezier kan opgroeien in de gemeente Westerkwartier.”

Sociaal Werk De Schans
Sociaal Werk De Schans ondersteunt alle inwoners in Westerkwartier met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, geld, leefbaarheid, leefstijl, opvoeden en opgroeien en eenzaamheid. Om goed te weten waar hulp nodig is, gaan de medewerkers van Sociaal Werk De Schans regelmatig de wijk of het dorp in. Uiteraard houden zij zich daarbij nu aan de richtlijnen vanuit het RIVM.

 

Heb jij vragen, ideeën of zorgen? Neem dan contact op met Sociaal Werk De Schans. De sociaal werkorganisatie is op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op (0594) 745 620. Of stuur een e-mail: info@sociaalwerkdeschans.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →