Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wethouder Bakker: Nieuwe Brede School beter aardbevingsbestendig maken

23 februari 2015    Zuidhorn-nieuws
De kosten hiervoor zijn door de NAM vergoed. Het gaat om zo’n 30.000 euro.
Henk-bakker-zuidhorn

Het Comité Zuidhorn Geeft Tegengas een openbare avond gehouden. Deze werd goed bezocht. Vele inwoners uit de gemeente Zuidhorn hebben belangstelling voor de gevolgen van de aardgaswinning in hun dorpen. Velen hebben last van de gevolgen.

Tijdens de bijeenkomst werd ingegaan op het beleid dat de gemeente Zuidhorn voert op het gebied van de gevolgen van de aardgaswinning.

De gemeente besteedt hier veel aandacht aan. In het bestuursakkoord is dit vastgelegd. Er wordt voor de aardgaszaken zelfs een aparte functionaris aangetrokken. Het college dringt er bij de NAM en de provincie op aan om de klachten en vragen van de burgers serieus te behandelen. Bovendien moeten dezelfde soort schades en gevallen op dezelfde manier beoordeeld worden.

Wethouder Henk Bakker vertelde dat hij maatregelen heeft genomen om de nieuwe Brede School beter aardbevingsbestendig te maken: “De kosten hiervoor zijn door de NAM vergoed. Het gaat om zo’n 30.000 euro.”

Het Comité Zuidhorn Geeft Tegengas wil stem geven aan de betrokken inwoners. Het is een burgerinitiatief en geen formele organisatie. Het gaat om de inwoners, de leefbare toekomst van onze dorpen en hun belangen, aldus de initiatiefnemers. Het Comité heeft de volgende doelen:
-onafhankelijke informatie en kennis verzamelen en bundelen over de gevolgen van de aardgaswinning voor de dorpen en inwoners in de gemeente Zuidhorn op de middenlange en lange termijn;
-samenbrengen van inwoners die te maken hebben met schade en daardoor elkaar steunen;
-aandacht vragen voor de gevolgen van de aardgaswinning door regelmatig experts te raadplegen, bijeenkomsten te houden en de media op de hoogte te houden.

De komende maanden verzamelt het Comité Zuidhorn Geeft Tegengas voorbeelden van getroffen inwoners.

Klaas-Wybo van der Hoek en Dick Tillema zijn de oorspronkelijke initiatiefnemers van het Comité Zuidhorn Geeft Tegengas. Dick Tillema is niet meer direct bij de organisatie betrokken, maar is thans adviseur. Klaas-Wybo van der Hoek heeft zich de afgelopen jaren in en buiten de gemeenteraad ingezet om de aardgaswinning en de gevolgen daarvan op de politieke en bestuurlijke agenda te krijgen. Dick Tillema was bijna 20 jaar geleden als voorzitter van Dorpsbelangen Aktie ’68  Kommerzijl én als voorzitter van Kommerzijl Geeft Tegengas (KGT) nauw betrokken bij de discussies over de aanleg van het gasveld Grijpskerk. Paulien Kooistra behoort tegenwoordig tot een van de organisatoren. Paulien Kooistra is deskundig op het gebied van de energiesector. Inmiddels is ook René van der Goot als een van de organisatoren actief geworden. René van der Goot is een betrokken bewoner met brede ervaring, die zich verbonden voelt met het landschap van Groningen. Hij is verontrust over de druk op dit landschap, mede door de gaswinning.

 

Belanghebbenden, belangstellenden en verder iedereen die daaraan behoefte heeft, kunnen zich bij Zuidhorn Geeft Tegengas aansluiten.

Contact: klaas-wybo.v.d.hoek.raad@zuidhorn.nl; p.j.kooistra@xs4all.nl of rene.v.d.goot@xs4all.nl

  • Brede school
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

22 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Ovtw 2024 netwerk (1)

Toeristische ondernemers ontmoeten elkaar (weer eens)

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
ledenvergadering: Podcastpresentatie en levendige discussie
Lees verder →
Inspiratiesessie ai (2)

Inspiratieavond AI boeiend voor ondernemers Westerkwartier

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De kracht van Artificiële Intelligentie
Lees verder →
Kampioensteam met kees, mathijs, marcel en victor

Tafeltennissers Talero 2 kampioen!

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
volgend seizoen een klasse hoger
Lees verder →
Klimplanten test (3)

Rode, Witte en Blauwe bloemenpracht: Eerst in Wilhelminapark Zuidhorn dan in centrum Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Wethouder Haze plant klimplanten met stagiere Tim: Wilde Wingerd, Toscaanse Jasmijn en bruidsluier en Blauwe regen
Lees verder →