Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Westerkwartier krijgt eigen lokale partij los van landelijke dogma’s

20 juli 2018    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Sterk Westerkwartier, nieuwe lokale partij met passie voor het Westerkwartier!
Sterk-westerkwartier

Bij notariskantoor mr. P.K. de Boer in Marum zal de vrijdag 27 juli de ondertekening plaatsvinden van de statuten van de nieuwe lokale politieke partij: Sterk Westerkwartier. Voorzitter Gert van Werven, secretaris Ria Stomphorst en penningmeester Jan Aalders  (bekend van o.a. Kiddy Tools en Feestverhuur Westerkwartier) worden de ondertekenaars namens het gezamenlijke bestuur.

Sterk Westerkwartier wil mensen om zich heen verzamelen die een con­structieve bijdrage kunnen leveren aan de plaatselijke politiek en los staan van landelijke dogma’s. Een partij die uitgaat van de eigen kracht van het Westerkwartier.

De plannen bevinden zich in een vergevorderd stadium. Gezocht is en wordt naar mensen, die uit zichzelf niet zo gauw aansluiting zoeken bij een bestaande, landelijke partij. „Ik voel er niets voor mij door een mededeling van bovenaf in een strak keurslijf te laten dwingen.”, aldus één van de betrokkenen. Mensen die al jarenlang het verschil maken in het Westerkwartier zijn benaderd of hebben de initiatiefnemers benaderd. (Oud)-leden van de D66, Groen Links, PvdA en VVD hebben zich ondertussen aangesloten bij Sterk Westerkwartier, maar ook mensen die geen binding hadden en hebben met de bekende landelijke partijen, maar gewoon lokaal hun sporen hebben verdiend op onderwerpen als snel internet, lokale scholen, sporten en noem maar op.

Natuurlijk bent u benieuwd welke bekende Westerkwartierders nu meewerken aan Sterk Westerkwartier. Bij de presentatie van de nieuwe partij op vrijdag 27 juli zullen enige gezichtsbepalende Sterk Westerkwartierders worden benoemd. Sterk Westerkwartier heeft als motto horen, zien en doen. ,,We willen echt luisteren naar de inwoners," aldus lijsttrekker Harry Stomphorst –Marum-.

Sterk Westerkwartier wordt opgericht  door mensen met passie voor het Westerkwartier en dat is de motivatie om in de lokale politiek het verschil te gaan maken. Het logo, dat is ontworpen door een 16-jarige Westerkwartierse,  geeft dit ook aan.

Het logo van Sterk Westerkwartier legt de nadruk op de centrale ligging van het Westerkwartier in het kloppend hart van het Noorden!

Het straalt kracht uit van de 4 gemeenten (vandaar de 4 kanten) en wil vanuit de eigenheid en eigen kracht van het Westerkwartier (vandaar de vorming van de cirkel).

Het logo symboliseert de ‘vorm’ van het Westerkwartier en verwijst op subtiele wijze naar de 4 gemeenten. Het logo bestaat uit vier kleuren: het groen voor de natuur en landbouw, het blauw voor de veiligheid, ruimte en water, het rood voor de eigen kracht en de verbinding en het geel voor de historie.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Kip

‘Barneveld had Prorail net als Zuidhorn aan moeten pakken’

17 augustus 2018    Zuidhorn-nieuws
Politici Zuidhorn waren er als de kippen bij om bezwaar te maken
Lees verder →
Ezinge

Ontdek de schatkamers van het oudste cultuurlandschap van Nederland

17 augustus 2018    Zuidhorn-nieuws
Museum Wierdenland: Speciale aandacht voor het Nationaal Landschap Middag-Humsterland
Lees verder →
Harry stomphorst

Onderschat kiezer Westerkwartier niet

16 augustus 2018    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Namen “Sterk Westerkwartier” en “Veiligheid en Zorg Westerkwartier” verwarrend
Lees verder →
Politie-

Taakstraf voor Zuidhorner die auto in brand stak

14 augustus 2018    Zuidhorn-nieuws
Wraak op de verkeerde
Lees verder →
Fotonieuws-2012-hoogwater-loer-1

Algemene Waterschapspartij zoekt betrokken kandidaten

14 augustus 2018    Zuidhorn-nieuws
niet politiek, maar onafhankelijk, deskundig en betrokken
Lees verder →
Rijschool res nova

Rijschool Res Nova: iTheorie: dé online theoriecursus!

14 augustus 2018    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Voor iedereen die wil gaan leren voor het auto theorie-examen
Lees verder →