Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Westerkwartier Gemeentenieuws 16 april 2019

16 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Over inhaaldag voor de milieuboer en inzameling huisvuil, Woningmarktonderzoek regio Groningen-Assen en Diverse verkeersmaatregelen Koningsdag
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN EN INHAALDAG MILIEUBOER /HUISVUIL
In verband met de aankomende feestdagen gelden er gewijzigde openingstijden en is er een inhaaldag voor de milieuboer en inzameling huisvuil. 
Sluiting alle locaties 
Alle gemeentehuizen zijn op vrijdag 19 (Goede Vrijdag) en maandag 22 april (Tweede Paasdag) gesloten en telefonisch niet bereikbaar. 
Inhaaldag milieuboer 
De route van maandag 22 april wordt gereden op zaterdag 20 april. 
Inhaaldag inzameling huisvuil 
De huisvuilroute (grijs) van maandag 22 april wordt gereden op zaterdag 20 april. Op Goede Vrijdag worden de huisvuil- en milieuboerroutes gewoon gereden. 
Sluiting Tweemat 
Maandag 22 april (Tweede Paasdag) is milieustraat de Tweemat gesloten. 
Sluiting KCA depot Noordhorn 
Het KCA depot in Noordhorn is maandag 22 april (Tweede Paasdag) gesloten

WONINGMARKTONDERZOEK REGIO GRONINGEN-ASSEN
In de regio Groningen-Assen verhuizen elk jaar meer dan 10.000 mensen naar een andere woning. De gemeenten in de regio willen graag beter begrijpen welke overwegingen en keuzes inwoners daarbij maken. Daarom laten zij hier door KAW en I&O Research onderzoek naar doen. De uitkomsten helpen om plannen voor bestaande en nieuwe woonbuurten beter af te stemmen op de wensen van toekomstige verhuizers. 
Bent u de afgelopen vijf jaar verhuisd in of naar de voormalige gemeente Leek of Zuidhorn? Dan heeft u mogelijk een vragenlijst ontvangen. Daarin kunt u aangeven welke keuzes u maakte bij het zoeken van een woning en of u de woning heeft gevonden die u zocht. De gemeente Westerkwartier vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de gemeente plannen kan maken die aansluiten op de wensen van al onze inwoners. Invullen van de vragenlijst kan tot en met zondag 12 mei. Onder de deelnemers worden een iPad en twintig bol.com-bonnen verloot. Als u de vragenlijst via internet invult, kunt u direct zien of u een prijs

UITNODIGING RAADSAVOND 17 APRIL
U bent van harte welkom tijdens de openbare raadsavond op woensdag 17 april. Deze avond begint om 19.30 uur en zal plaatsvinden in Zuidhorn aan de Hooiweg 9. De raadsavond begint met twee raadsoverleggen waarvoor u natuurlijk ook van harte bent uitgenodigd. De raadsvergadering staat gepland om 21.30 uur. De agenda en de te bespreken stukken voor deze vergadering zijn digitaal te raadplegen op de website  http://www.westerkwartier.nl/raadsvergaderingen Wij hopen u de 17e te mogen begroeten!

TIJDELIJK PARKEERVERBOD PARKEERPLAATS VOORZIJDE GEMEENTEHUIS ZUIDHORN 
In verband met de feestelijkheden rond Koningsdag is, op grond van de Algemene Plaatselijke verordening (APV) van de voormalige gemeente Zuidhorn, een evenementenvergunning verleend. Deze vergunning is verleend  voor een te plaatsen feesttent op de parkeerplaats aan de voorzijde van het gemeentehuis in Zuidhorn. Op 24 april begint de opbouw van de tent en op 28 april wordt de tent weer verwijderd. Om die reden geldt er vanaf 24 tot en met 28 april 2019 een parkeerverbod voor de parkeerplaats aan de voorzijde van het gemeentehuis van Zuidhorn. Wij verzoeken u in bovengenoemde periode niet op de parkeerplaats voor het gemeentehuis te parkeren. U kunt uitwijken naar de parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis. 

KAPMELDINGEN
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende meldingen hebben ontvangen voor het kappen van: 
• 1 iep aan de Gaickingahof 13 te Zuidhorn 
• 3 esdoorns langs de Touwslagersbaan t.h.v. nummers 14 – 24 te Noordhorn 
• 1 eik en 1 kronkelwilg aan de Dorpsstraat 20 te Den Horn 
De meldingen liggen vanaf nu twee weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier. De volgende kapmelding is ten onrechte niet gepubliceerd. Deze publicatie wordt daarom alsnog gedaan.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende meldingen hebben ontvangen voor het kappen van: 
• 2 berken aan de Dorpsstraat 50 te Den Horn Burgemeester en wethouders hebben 14 februari jl. besloten dat de bedoelde bomen niet mogen worden gekapt.

DIVERSE VERKEERSMAATREGELEN KONINGSDAG
Op Koningsdag, zaterdag 27 april, vinden in en rond de diverse dorpen in de gemeente festiviteiten plaats. Hiervoor zijn de nodige verkeersmaatregelen getroff en zoals afsluitingen van wegen en parkeerverboden. In en rond de betreff ende dorpen zijn deze met borden aangegeven en zijn, voor zover nodig, omleidingsroutes aangegeven.

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. U kunt deze op twee manier vinden en raadplegen. 
E-mailservice Ga naar overuwbuurt.overheid.nl Kies voor ‘e- mailservice’. Via enkele stappen kunt u zich inschrijven voor deze service.  hiermee ontvangt u besluiten en andere berichten die onder meer door gemeenten, provincies en  aterschappen via Overheid.nl gepubliceerd worden. 
Zoeken op een kaart 
Ga naar overuwbuurt.overheid.nl Kies voor ‘direct zoeken’. Vul de zoekvelden in en op basis hiervan ontvangt u berichten over vergunningen voor activiteiten in uw buurt, zoals evenementen en bouwplannen. Verder vindt u de bekendmakingen van nieuwe regelgeving. Het gaat om publicaties van gemeenten, waterschappen en provincies.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594 WhatsApp 06-55 11 22 05 info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast Tolberterstraat 66, Leek Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

OPENINGSTIJDEN DEPOT KLEIN CHEMISCH AFVAL
Werkplaats Transportweg 2, Noordhorn
Maandag 18.30 - 19.30 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Gemeentenieuws
  • Gemeenteapp
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fotowedstrijd irmastol-niehove

Irma Stol wint fotowedstrijd Noar Huus

21 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Een eervolle vermelding gaat uit naar Lucas van Veen
Lees verder →
Vvd mattheus gorter

VVD wil bestrijding Jacobskruid

19 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
plant kan dodelijk zijn voor koeien en paarden
Lees verder →
Waterpark-paden-zomer (1)

Waterpark Zuidhorn: Wandelen to the max

18 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Extra paden gemaaid, meer meters maken in bloemrijke park
Lees verder →
Dorpsvenne-onkruid

Groenbeheer en beeldkwaliteitsbestek

18 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Ergernis over de hoeveelheid onkruid op pleinen, straten
Lees verder →
Waternavel inspectie

Joh Smitpark waternavelvrij

18 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Dankzij maritieme afdeling gemeente
Lees verder →