Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weer nomineren voor leefbaarheidsprijs

19 oktober 2015    Zuidhorn-nieuws
St. Bartoleshûs in Visvliet winnaar 2014
St. Bartoleshûs in Visvliet winnaar 2014

Vanaf vandaag kunnen mensen in de gemeente Zuidhorn weer een vrijwilligersorganisatie nomineren voor de Leefbaarheidsprijs 2015. Deze prijs looft Zuidhorn elk jaar uit voor een vrijwilligersorganisatie die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente. Tot 22 november kunnen organisaties aangemeld worden. Een deskundige jury buigt zich vervolgens over de nominaties en tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende organisaties ontvangen een oorkonde, en een bedrag van € 500 (1e plaats) en € 250 (2e en 3e plaats). De winnende organisatie wordt bijgeschreven op de Wall of Fame in het gemeentehuis.

Vrijwilligers en leefbaarheid
Voor een goed woon- en leefklimaat zijn allerlei voorzieningen nodig. Winkels, wegen, dorpshuizen, scholen en sportvoorzieningen bijvoorbeeld. Het verenigingsleven speelt hierbij een belangrijke rol. Veel voorzieningen kunnen niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Zij zijn voor de leefbaarheid van een dorp dus van groot belang. Het gemeentebestuur draagt deze mensen een warm hart toe en organiseert daarom jaarlijks de Leefbaarheidsprijs.

Procedure
Mensen en organisaties kunnen het aanmeldingsformulier voor 22 november opsturen naar de gemeente. Men kan het formulier » hier downloaden ophalen bij de balie van het gemeentehuis. Om in aanmerking te komen voor de prijs, moet een project of activiteit in 2015 zijn uitgevoerd. Ook inzenders van eerdere jaren kunnen weer genomineerd worden.

Eerdere winnaars
Verschillende verenigingen en instellingen hebben de Leefbaarheidsprijs al eens gewonnen: Oranjevereniging Pieterzijl (2006), Stichting Vluchtelingenwerk Zuidhorn (2007), Stichting Regiotheater Niehove (2008), Stichting Visvliet Archief (2009), Aduarder dorpskrant De Heemkakel (2010), Jeugd & Jongerenwerk Oldehove (2011) en Stichting Grijpskerk Gezellig (2012), Inwoners Den Horn (2013) en St. Bartoleshûs in Visvliet (2014). Bekijk nog even de foto's

De Heemkakel                                                                                      Stichting Visvliet Archief

  • Inwoners van den horn de leefbaarheidsprijs 2013 (4)
  • Stichting Grijpskerk Gezellig (2012)
  • Leefbaarheidsprijsbanner
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Woensdag 29 maart aftrap toeristisch seizoen Westerkwartier

22 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Presentatie nieuwe kinderkaart, uitwisselen foldermateriaal en netwerken
Lees verder →
Huizekleinnienoord

Verkoop gemeentehuis Leek – kans voor nieuwbouw

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Gemeentehuis Leek blijft open tot in het voorjaar 2024
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over netwerkbijeenkomst Startende ondernemers, Takkenroute & aftrap toeristisch seizoen

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 maart 2023
Lees verder →
Laptop-smartphone

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →