Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weer huzarenstukje Prorail in Zuidhorn

24 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Wissel van 140 meter lang komt met 7 grote trailers aan bij de Gast
Werk spoorovergang (3)

Van zaterdag 25 april tot en met zondag 3 mei wordt er door Prorail op verschillende plekken aan het spoor gewerkt in het kader van het project ESGL (Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden). De stations Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn worden verbeterd om het reizen vanaf deze stations comfortabeler te maken. Ook wordt er gewerkt aan het keerspoor voor de extra trein tussen Zuidhorn en Groningen. Daar wordt een aantal wissels geplaatst en het nieuwe spoor wordt aangesloten op het al bestaande spoor.

Kijk live mee naar plaatsing Wissel
Voor de komst van een extra sneltrein wordt er een extra spoor aangelegd tussen Zuidhorn en Hoogkerk. De verdubbeling begint voor spoorwegovergang de Gast in Zuidhorn. Er wordt een groot wissel gebouwd om het nieuwe spoor met het huidige spoor te verbinden. Het wissel is wel 140 meter lang en zal met 7 grote trailers bij de Gast aankomen. Deze specifieke werkzaamheden worden uitgevoerd op Koningsdag, maandag 27 april. Omdat deze werkzaamheden indrukwekkend zijn om te volgen, plaatst Prorail tijdens deze periode een webcam zodat u live kunt meekijken. ( de link wordt later bekend gemaakt)

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden eind 2020
Eind 2020 rijdt de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.
Andere Huzarenstukjes van Prorail in Zuidhorn
» Lees het dossier over de Spoorburg
» Lees over Spoordek Fanerweg

Perrons
De perrons van Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn worden verlengd zodat er straks langere treinen kunnen rijden. Hierdoor wordt de capaciteit van het bestaande spoor vergroot en kunnen er meer reizigers vervoerd worden. In Zuidhorn wordt gewerkt aan een nieuw perron. Vanaf dit nieuwe perron gaat straks de spitstrein tussen Zuidhorn en Groningen rijden. 

Comfortabeler reizen
Daarnaast wordt de verlichting aangepakt op de stations Grijpskerk en Zuidhorn. De nieuwe, duurzame verlichting kan straks worden gedimd wanneer er geen reizigers op het perron staan. Het stationsmeubilair wordt vervangen, waardoor wachten op de trein prettiger zal worden.

Wat voor invloed hebben de werkzaamheden op mijn reis? 
Om deze werkzaamheden goed en snel uit te kunnen voeren, rijden er geen treinen van zaterdag 25 t/m dinsdag 28 april tussen Groningen en Buitenpost, van woensdag 29 april t/m vrijdag 1 mei tussen Groningen en Hurdegaryp en van zaterdag 2 en zondag 3 mei tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in. Mocht je in deze periode op reis willen gaan tussen Groningen en Leeuwarden, houd dan rekening met extra reistijd. Ook adviseren wij om vooraf altijd je reis te plannen via de reisplanner. Kijk voor meer informatie over dit project op www.prorail.nl/projecten/extra-sneltreingroningen-leeuwarden .
Kijk voor meer informatie over spoorstremmingen op www.groningenbereikbaar.nl/spoorstremmingen_2020

  • Keer spoor
  • Inrijden spoorbrug (9)
  • Spoorbrug-nw-oud (2)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kor bethlehem

Kor Bethlehem blijft in training voor de Tour for Life

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Thuis met de fiets op de roller bank
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Raad Westerkwartier vergaderd op beeld

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Door de coronacrisis liggen veel activiteiten stil en dat geldt ook voor gemeenteraadsvergaderingen. Gemeenten passen daar een mouw aan door de vergaderingen via een beeldverbinding te laten verlopen.
Lees verder →
Fre oosterhof

Door brand gedupeerde ondernemer Grijpskerk geeft na acht jaar strijd tegen Aegon niet op

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
,,Uiteindelijk zal het recht zegevieren’’.
Lees verder →
Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →