Dé ontdekkingstocht naar pure producten en culinaire authenticiteit
Van 19 t/m 26 september was de vierde editie van de Week van de Smaak. Het thema is dit jaar ‘smaakfruit’, met speciale aandacht voor het onmisbare werk van bijen en imkers voor de fruitteelt. In 2010 wordt dit evenement voor de derde keer in de provincie Groningen georganiseerd.
Overal in de provincie werden acties en activiteiten georganiseerd. De hoofdingrediënten van deze week zijn: Ambachtelijk, Streek- en Seizoensgebonden, Natuurzuiver, Diervriendelijk en (aantoonbaar duurzame) Herkomst. De Week van de Smaak wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van eerlijke producten en pure smaken. Via smaakbeleving draagt het evenement bij aan bewustwording over streek- en seizoensproducten en biologische voeding.
Bistro het oude raadhuis was één van de deelnemende bedrijven uit het Westerkwartier. Waar zij elke dag al gebruik maken van seizoensproducten, ingrediënten uit hun streek en unieke producten die zij zelf ontwikkelen, wordt in deze week hier extra nadruk opgelegd. Het Westerkwartier is erg rijk aan eigen producten en daarom extra interessant om mee te ‘werken’, vindt chef-kok en eigenaar Aljo Buiter. De Aduarder Abdijham heeft hij zelf ontwikkeld in samenwerking met slagerij Gelsema uit Aduard. De naam wordt ontleend aan het voormalig abdij van Aduard. Zowel tijdens lunch als diner kan er ook geproefd worden van streekbrood, welke de plaatselijke bakker Staghouwer speciaal bakt voor de Bistro, de geitenkaas van de Oude Streek uit Zevenhuizen, Buffelmozzarella van 100% buffelmelk en nog een tal van producten die allemaal zijn ontstaan in het Westerkwartier.
27-09-2010