Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Websiteactie: Westerkwartier fietst veilig

14 december 2011    Zuidhorn-nieuws
Start websiteactie voor middelbare scholieren .

Start websiteactie westerkwartierfietstveilig.nl voor middelbare scholieren

Donderdag 15 december geeft burgemeester Bert Swart het startsein voor de websiteactie Westerkwartierfietstveilig.nl voor middelbare scholieren in het Westerkwartier. Hij doet dit door op het Lauwerscollege in Grijpskerk actiemateriaal (posters en ansichtkaarten) uit te delen en deel te nemen aan een remproef.

Wedstrijd
Via de website http://www.westerkwartierfietstveilig.nl kunnen de scholieren meedoen aan een wedstrijd om het beste blog of vlog. Dat betekent dat ze een tekst of filmpje kunnen inzenden waarin ze aangeven hoe ze het verkeer op weg naar school beleven en wat er volgens hen beter kan. Vervolgens is het aan de scholieren om zoveel mogelijk fans te verzamelen voor hun inzending. Dat kan door familie, vrienden en kennissen te vragen om via Facebook of Youtube op hun inzending te stemmen. De tien inzendingen met de meeste fans worden beoordeeld door een jury. Die kiest een winnaar, die daarmee een paar nieuwe sneakers wint! Ook zijn/haar klas én school ontvangen een leuke prijs.
Met deze wedstrijd betrekken de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn, Regiopolitie Groningen en provincie Groningen de scholieren bij de verkeersveiligheid in het Westerkwartier.

Scholieren
De scholieren vormen een belangrijke groep weggebruikers in het Westerkwartier. Ze fietsen vaak door het buitengebied over of langs 60km-wegen naar school en delen de weg met bromfietsers, auto’s en landbouwverkeer. De vier genoemde gemeenten, Regiopolitie Groningen en provincie Groningen willen de scholieren door middel van de wedstrijd vragen naar hun beleving van het verkeer op de wegen in het buitengebied en hen wijzen op hun eigen rol in de verkeersveiligheid.

Project Subjectieve verkeersonveiligheid
De actie is een onderdeel van het project ‘Subjectieve verkeersonveiligheid’. Dit project is erop gericht het gevoel van onveiligheid bij bewoners en weggebruikers van vier wegen in het Westerkwartier te verminderen: de Halbe Wiersmaweg, Mensumaweg, Weersterweg en Ipo Haaimaweg. De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn, politie en provincie zetten zich hier samen voor in. Het project is op dinsdag 14 juni 2011 van start gegaan met de ondertekening van een convenant. Begin 2012 zijn de eindresultaten bekend. Op basis van die resultaten besluiten de projectpartners of en in welke mate ze vervolgmaatregelen moeten nemen om het gevoel van verkeersveiligheid op de genoemde wegen in het Westerkwartier te verbeteren.
15-12-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tosja schaeffer

Werk van Tosja en Gerard Schaeffer in Zuidhorn

06 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Aftrap wisselwinkel
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Miljoenen voor MKB voor inrichten onderneming anderhalvemetereconomie

05 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Provincie pakt gevolgen corona aan: 11,5 miljoen beschikbaar
Lees verder →
Avondvierdaagse-2018 (1)

Gewoon dit jaar de Avond4daagse lopen!

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin
Lees verder →
Henk bakker mondkapje (2)

Lokaal gemaakte mondkapjes van Dymph Dressen

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzaam, wasbaar en uniek design
Lees verder →
Wethouder reikt bloemen uit aan mantelzorger

Bloemetje van Bert voor Mantelzorgers

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
400 mantelzorgers krijgen bloemen in gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Bert nederveen-2019

Cliënten Wmo positief over contacten met gemeente Westerkwartier

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Een van de aanbevelingen in enquête:Heb aandacht voor het beroep dat op mantelzorgers wordt gedaan.
Lees verder →