Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wat zijn de voordelen van glasvezel voor bedrijven?

27 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Glasvezel

Op bedrijven waar dagelijks met het internet wordt gewerkt is het niet meer dan vanzelfsprekend dat alles gewoon soepel verloopt. Maar uit de praktijk weten we dat wifi niet altijd betrouwbaar is, zo kan de provider last hebben van storingen waardoor het internet er voor onbepaalde tijd uitligt. Dit is zeker in het werkveld ontzettend vervelend, want je kan meestal niet werken zonder internet. Hiervoor kan glasvezel de perfecte oplossing zijn, hieronder vertellen we je de voordelen van glasvezel voor bedrijven.

Snelheid
Met een normale internetverbinding op kantoor kan je al redelijk snel internet hebben, maar met glasvezel kan je dit nog veel sneller maken. Glasvezel kan namelijk gegevens met de snelheid van het licht verzenden. Hierdoor zul je kunnen genieten van een super snel netwerk, waarbij je alles snel kan downloaden en kan uploaden.

Betrouwbaarheid
Glasvezel is daarnaast ok nog een stuk betrouwbaarder als gewoon normaal internet, zoals in de inleiding ook besproken heb je met normaal wifi netwerk vrij regelmatig last van storingen. Omdat de glasvezel hier meestal los van staat, zul je ook minder last hebben van storingen en zonder probleem je werk kunnen uitvoeren.

Symmetrische snelheden
De snelheden die je bij glasvezel krijgt zijn ook nog eens symmetrisch, dit betekend dat je een even hoge downloadsnelheid hebt als uploadsnelheid. Als je een bedrijf bent wat veel moet downloaden of moet uploaden, dan is dit zeker een belangrijk punt wat de moeite waard is om in te investeren.

Schaalbaarheid
Het maakt niet uit hoe groot of klein je bedrijf is, je kan glasvezel zo veel en zo makkelijk uitbreiden als dat je zelf wilt. Dit kan door de tijd heen ook nog gedaan worden, je hoeft dus niet in het begin al te bepalen hoe groot jij denkt dat je bedrijf wordt.

Binnen een bedrijf waarin er veel gebruik wordt gemaakt van het internet, is het erg belangrijk dat deze het gewoon doet en ook nog eens op een snelheid waarop te werken valt. Maar meestal krijg je met de normale internetverbinding toch vaak te maken met storingen. Als je overstapt op glasvezel dan zul je merken dat je minder last zult hebben van storingen, ook de snelheid is een stuk sneller als de normale wifi. De uploadsnelheid en de downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar met glasvezel. Je kunt glasvezel ook zo veel uitbreiden als dat je zelf wilt.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Edwin slijkhuis

Edwin uit Zuidhorn wint Kleine Moere cross in Grolloo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Kleine Moere cross in Grolloo, de zesde en tevens laatste van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit seizoen 2023-2024 is gewonnen door Edwin Slijkhuis
Lees verder →
Koos bladt

Garnwerder Glaskunstenaar Koos Bladt overleden

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Koos Bladt heeft in 2020 geexposeerd tijdens de Kunst in de Etalageroute te Zuidhorn.
Lees verder →
Oostergast-vogelvlucht

Woonlasten in ruim kwart gemeenten boven 1.000 euro

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier net eronder met 940,65, 3 % meer dan in 2023
Lees verder →
Zunobri162

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
tactiek is om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten.
Lees verder →
Talero jeugd

Winst voor tafeltennissers jeugd Talero

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De ene partij was nog mooier en spannender dan de andere
Lees verder →
Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →