Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wat is het beste buurtinitiatief in het Westerkwartier van 2021? Stem nu!

4 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Een Lummelhok in Sebaldeburen of een park in Aduard of Niekerk?
Kmp-stemmen-inschrijven

Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin en het restaureren van een molen tot bouwen van een klusschuur voor de buurt en het organiseren van een dorpstoneelstuk: als het de directe omgeving maar een impuls geeft. Bijna 100 deelnemers van Kern met Pit 2021 hebben, zelfs tijdens dit wederom vreemde coronajaar, hard gewerkt om hun droom te realiseren.

Stemmen
Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van 2021. Stem tot 17 januari via www.kernmetpit.nl en vergroot zo de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de trofee én een prijs van maar liefst 1.500 euro.

Aduard825Park 
Het park is een plaats waarbij jong en oud elkaar in een sportieve en culturele omgeving ontmoet: een plek waar gesport en gespeeld kan worden, als wel een plek voor muziekoptredens, toneelspel en het beoefenen van dans. ( Totale kosten van het project 45000)

Herinrichting Zuiderpark 
Dorpsbelangen Niekerk Oldekerk Faan
Doel van het project is het herinrichten van het wandelpark midden in Niekerk, dat we vorig jaar in erfpacht hebben gekregen van de gemeente. We willen bij de herinrichting van het park de ideeën van de inwoners leidend laten zijn en met vrijwilligers de ideeën realiseren. (Totale kosten van het project 73000)

Lummelhok        
Een duurzame rustplaats/schuilplek voor inwoners, jong en oud, passerende fietsers en wandelaars. Standplaats midden in het dorp, vlak bij bushalte, dorpshuis en historische kerk. En startpunt Sebaldebuurder Loopke (Totale kosten van het project €12.000,00 )

Kern met Pit finale
De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Tijdens de Kern met Pit Dag op 22 januari 2022 worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. Sommige provincies organiseren hiervoor een online bijeenkomst, anderen maken met alle projecten een afspraak om persoonlijk langs te gaan. Hoe dan ook wordt het een feestje in elke provincie! De trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 25 juni 2022. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.

Over Kern met Pit
Sinds de start van Kern met Pit, ruim 40 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt!

  • Kmp aduard825park
  • Kmp herinrichting zuiderpark
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Begraafplaats-zuidhorn

Onderzoek historische en waardevolle graven gemeentelijke begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Van de gemeentelijke begraafplaatsen in de voormalige gemeente Zuidhorn bestaat al zo’n lijst
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak, Verkeersstremmingen en historische begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 augustus 2022
Lees verder →
Reitdieptocht

Zwemmen in het Reitdiep!

14 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
74e editie is op zondag 28 augustus
Lees verder →
Zonnepanelen1

Aanpassing salderingsregeling zonnepanelen vanaf 2025

10 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
het percentage gaat dan naar 64%. Dit bouwt tot en met 2030 met 9% per jaar af, om in 2031 ineens een sprong te maken naar 0%.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak en Verkeersstremmingen

09 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 augustus 2022
Lees verder →
Mollematocht-2022 (1) selfie

Mollematocht goed voor Selfie met Bauke

08 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
En hij neemt daar alle tijd voor
Lees verder →