Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wat gebeurt daar aan de Boslaan in Zuidhorn?

24 maart 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Hoogstaand innovatief bedrijf
Hsd (10)

Nog steeds komt er zo nu en dan iemand binnen bij het pand aan de Boslaan waar voorheen Drukkerij Hekkema zat. Twan en Bastiaan hebben een plattegrondje om de mensen door te verwijzen want geboortekaartjes maken ze niet. Wat er wel gebeurt achter de deuren is uniek in de wereld. Op deze plek worden door het bedrijf HSD-associates sinds vier jaar op hoog niveau technische oplossingen uitgedacht en vormgegeven voor de ( maritieme ) industrie en particuliere markt.

Afgelopen zaterdag werd een project voor een Russisch onderzoeksschip afgesloten met een open dag voor relaties en geïnteresseerden. Projectleider Bastiaan Drenth heeft het afgelopen jaar hieraan gewerkt. In totaal zijn een zestigtal mensen en meerdere toeleveranciers hierbij betrokken geweest.

De vraag vanuit de klant was: “hoe kunnen wij mensen, ( wetenschappers en toeristen ) veilig en comfortabel vanaf ons ( 140 meter lange ) onderzoeksschip op het poolijs zetten”? Op zich een heldere vraag.

De tijd van touwladders is echter al lang voorbij en Bastiaan begon te tekenen aan een innovatief liftsysteem.

Een paar zaken waarmee rekening gehouden moet worden: alle bewegingen van het schip moeten gecompenseerd worden en hij moet het altijd doen bij 40 graden onder nul.

De problemen die je dan tegenkomt zijn een enorme uitdaging zegt collega Twan Posthumus. Er is bijvoorbeeld geen betrouwbaar energiesysteem voor die extreme temperaturen, ja tot -20, daar redden wij het niet mee. Dus hebben we zelf een UPS ( Uninterruptible Power System ) ontwikkeld. De elektronica moet verwarmd worden, het soort staal moet tegen die extreme temperaturen kunnen en ga zo maar door.

De liftcabine zelf ziet er aan de buitenkant uit als alle andere, drie knoppen; omhoog, omlaag en een noodknop maar is in werkelijkheid een soort TARDIS waar ongelofelijk veel techniek achter schuilt.

Het formaat van de installatie is zo groot en complex dat het net in de loods aan de Boslaan past. Uitschuifbare kranen die de cabine horizontaal buitenboord brengen, een liftsysteem wat het verticaal verplaatst, elektronica, hydrauliek, lasertechnologie, alles is in stelling gebracht om aan de, op zich eenvoudige vraag van de klant, te voldoen.

Het systeem is afgelopen week gekeurd en wordt binnenkort getransporteerd naar de opdrachtgevers in Sint-Peterburg Rusland.

Twan en Bastiaan zijn terecht trots op dit project en gedreven in hun werk en zijn klaar voor een volgend project. Dat kan een installatie zijn om bijboten van marineschepen te lanceren voor een klant in Frankrijk of een exclusieve lift in een penthouse in Londen of Saoedi-Arabië.

Gebeurt gewoon in Zuidhorn, aan de Boslaan.

 

Oprichter en eigenaar Anno van der Zee is de afgelopen tientallen jaren bezig geweest met het praktisch oplossen van technische vraagstukken. Anno en zijn team komen in beeld wanneer andere engineers zich al op een probleem hebben stukgebeten. Vanuit de markt komen klanten uiteindelijk bij zijn bedrijf terecht. Achter hun slogan "Uw probleem is onze uitdaging" gaat een langdurig proces van ontwikkeling, innoveren, testen en overnieuw beginnen schuil. Het uiteindelijke resultaat vindt zijn weg over de gehele wereld.
www.hsd-associates.com

  • Hsd (1)
  • Hsd (2)
  • Hsd (3)
  • Hsd (4)
  • Hsd (12)
  • Hsd (6)
  • Hsd (7)
  • Hsd (8)
  • Hsd (9)
  • Hsd (11)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Dance area marathon (7)

Joh Smitpark swingt met The Dance Area

15 mei 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Dans marathon met ruim 100 dansers
Lees verder →
Etalageroute-2020 (5)

Ook in 2021 kunst in de Etalages van Zuidhorn

15 mei 2021    Zuidhorn-nieuws
“ genieten van kunst kan zorgen voor een groter geluksgevoel”
Lees verder →
Omd 2020 niehove

Website Stichting Open Monumentendag Westerkwartier totaal nieuw met weergave-kaart monumenten!

14 mei 2021    Zuidhorn-nieuws
Heeft u zaterdag 11 september 2021 al genoteerd in de agenda? Wie wint de Steunpilaar 2021? Wat is het Jaarthema?
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Geen succes voor Mollema in eerste bergetappe

14 mei 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zwitser te sterk voor Zuidhorner
Lees verder →
Home-start

Home-Start steunt ouders in het Westerkwartier bij opvoeden

12 mei 2021    Zuidhorn-nieuws
Praktische hulp en vriendschappelijk contact
Lees verder →
Hielke westra wh

Gemeente Westerkwartier gaat in gesprek met inwoners over warmtetransitie

12 mei 2021    Zuidhorn-nieuws
Enquête & Dialoogavond op 10 juni voor dorpen Zuidhorn, Noordhorn, Briltil, Enumatil, Den Horn
Lees verder →