VZK te sterk voor Zunobri

7 december 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zaterdag 6 december stond de wedstrijd tegen VZK uit Haule op het programma.

Zaterdag 6 december stond de wedstrijd tegen VZK uit Haule op het programma. Na vorige week helaas geen punten te hebben behaald in De Wijk, waren de Zuidhorners extra gemotiveerd om vandaag te vlammen met het hele team.
Voorafgaande aan de wedstrijd hamerde coach Woltinge er op dat zijn ploeg hun eigen spel moesten blijven spelen niet moesten mee gaan in het spel van de tegenstander. Het is een ploeg die er zomaar veel in kan gooien dus koppen erbij houden.

De openingsgoal kwam in de eerste minuut uit handen van John Beeftink. Een goed begin van de wedstrijd. Helaas kantelde de wedstrijd al snel naar de kant van VZK. Na zo’n 14 minuten stond er al een 1-5 op het score bord. Door 2 goals van Peter Schutte en wederom John Beeftink was het gat nu 3 goals. VZK kwam direct met een tegen antwoord en maakte de 3-7. Zunobri was duidelijk niet zuiver. Er werd veel geschoten maar weinig ging raak. Dit in tegenstelling tot hun tegenstanders die weinig schoten nodig hadden voor een doelpunt.
Door een mooie actie tussen de heren John Beeftink en Wietse van de Noord stond er inmiddels een 6-11 achterstand op het score bord. Voor rust wist Esther Hamming nog te scoren wat de ruststand op 7 – 12 bracht.

5 goals verschil valt nog te overbruggen. Maar dan moest er wel harder gewerkt worden en de schoten moesten beter afgerond worden. Met de oppepper van trainer Woltinge in de Zuidhorners hun achterhoofd werd het veld betreden voor de tweede helft. Helaas viel ook het geluk in de tweede helft aan de kant van VKZ.

Na rust wisten de zunobrianen helaas maar 3 goals te maken wat de eindstand op 10 – 19 heeft gebracht. Ondanks het verlies ging toch iedereen met een goed gevoel van het veld af. Zunobri had het gevoel dat er werd geknokt met het hele team en er alles aan gedaan te hebben. Dit benoemde coach Woltinge ook na wedstrijd. Het was in de ogen van het publiek een leuke wedstrijd om te zien. En in de ogen van de spelers een leuke pot om te spelen. Helaas viel de winst niet aan de Zuidhorner kant.
Zunobri gaat zich nu opmaken voor de wedstrijd tegen Leonidas uit die aanstaande zaterdag in de avonduren gespeeld zal worden in Noordwolde (fr.). Ze hopen 2 punten mee terug te kunnen nemen naar Zuidhorn.
De jeugd van Zunobri heeft ook goed hun best gedaan dit weekend. Zunobri C1 won met maar liefst met 11-5 van WSS uit Oude Pekela. Voor het volledige verslag ga naar http://www.zunobri.nl