VV Zuidhorn vrouwen koploper 3e klasse na winst op Blauw-wit Vrouwen 1

28 februari 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wedstrijd waar we tegen op keken....

Er waren veel blessures, zieken en etc. binnen het team.. Waardoor we met uiteindelijk met 12 man onderweg gingen naar Leeuwarden. Misselijk en beroerd door de zenuwen liepen we het sportcomplex van Blauw-wit op. Omkleden en daarna focus op de warming-up.

Om 13:15 kwam het fluitsignaal en begon de wedstrijd tegen de koploper. We hadden besloten om vanuit onze eigen kracht te gaan voetballen en doen waar we goed in zijn. We bleven veel druk zetten op de bal en bleven goed in positie. We communiceerde goed met elkaar en hielpen waar nodig. Blauw-wit had ook goede spelers die erg sterk aan de bal waren. Waardoor we op het middenveld nauwelijks aan voetballen toe kwamen. Er werden aan beiden kanten kansen gecreëerd maar er viel tot nu toe nog geen doelpunt. Blauw-wit speelde veel op de lange ballen die ze tussen de verdediging door probeerde te leggen. Dit zorgde soms voor gevaarlijke situaties.

Even later kreeg Blauw-wit een corner mee. Iedereen pakte zijn positie en de bal werd goed voor gegeven. Waaruit een speelster van Blauw-wit kon koppen, gelukkig voor ons ging deze net over de het doel. Daar kwamen we goed weg. We probeerde meerdere keren op te bouwen vanuit de verdediging, waaruit vervolgens een diepe bal op de spits werd gegeven. Waar wij ook erg gevaarlijk werden maar er tot heden nog niet gescoord werd.

Even later klonk het fluitsignaal voor de rust. We gingen de kleedkamer in met een goed gevoel. We hadden ze waar we ze wouden hebben. Er werden nog een paar punten benoemd waardoor we het nog meer onze kant op konden trekken. Vol goede moed liepen we weer richting het veld en pakte onze focus weer.

2de helft ging van start. Blauw-wit was sterk aan de bal en wij probeerde daarom veel druk te zetten op de bal zodat hun fouten gingen maken. Dit pakte goed uit, we kantelde veel met hun mee en hielden ze veel op hun eigen helft.

Uiteindelijk veroverde de verdediging van VV Zuidhorn de bal en gaf een diepe bal op de spits waardoor onze spits zo door kon lopen op de keeper. De keeper van Blauw-wit kwam goed uit en net voordat ze ingreep legde onze spits de bal op de andere spits die daardoor tegen over een leeg goal stond en dit netjes afrondde. 0-1!! Het 1ste doelpunt zat er in en dat in ons voordeel. Nu moesten we dit vast houden en niet verzwakken. We bleven voetballen en merkte ook dat Blauw-wit feller ging voetballen. Met nog ongeveer 25 minuten op de klok stond het 0-1 voor VV Zuidhorn. We wouden onze voorsprong niet weg geven, dus bleven defensief staan en gingen op de counter voetballen. Waarop het middenveld van VV Zuidhorn de bal opnieuw veroverde en de bal door paste naar de spits. We schakelde snel naar voren waardoor onze rechts half goed door liep en de bal van de spits op de rand van de 16 kon ontvangen. Onze rechtshalf haalde uit en ronde deze goed af in de goal. 0-2, we hadden de voorsprong verdubbeld!! Na met ze alle het doelpunt te hebben gevierd, pakte we snel onze positie weer.

Nog een kwartier spelen en we merkte dat iedereen het een beetje zwaar begon te krijgen, gelukkig was dit ook te merken bij Blauw-wit. We wouden geen risico meer nemen dus speelde alle ballen naar voren. Blauw-wit werd in de slotfase nog 2 keer gevaarlijk maar dit werd uiteindelijk prima uit gespeeld en konden we onze rust weer pakken. We probeerde het nog een keer op de counter maar de verdediging van Blauw-wit speelde het goed uit. De keepster van Blauw-wit nam de bal nog uit maar de scheids floot daarna gelijk af! Met als eindstand 0-2, gaan de 3 punten mee naar Zuidhorn! Het was een wedstrijd waar we erg tegen op keken. Doordat er veel blessures, vakantie en tja helaas ook speelster die thuis moeten zitten i.v.m. Corona. We hebben de wedstrijd onze kant op getrokken en een goede wedstrijd laten zien. Waar veel strijdlust en inzet in terug was te zien.

MAAR WAT OOK NIET MAG ONTBREKEN, VV ZUIDHORN VROUWEN 1 IS OP HET MOMENT KOPLOPER IN DE 3DE KLASSE!!