7 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Gestreden voor deze 3 punten, maar hebben niet goed voetbal laten zien
Vrouwen 1

Zaterdag 5 november speelden we om 14:30 thuis tegen FC Grootegast.

Een tegenstander die we kende, we komen elkaar eigenlijk altijd in de competitie tegen. Dus we wisten wat we konden verwachten. Zuidhorn tegen Grootegast is altijd een vechtwedstrijd, een wedstrijd die we graag wouden winnen. De zenuwen waren hierom ook bij iedereen aanwezig.

Om 14:30 ging de wedstrijd van start, we begonnen hier niet scherp aan. Er was weinig coaching vanuit het team en het was net als of iedereen zijn of haar eigen spel aan het spelen was. Door ons eigen chaotische spel in de eerste 10 minuten, wisten we niet de nul te houden. Er werd niet goed gedekt aan de zijkant waardoor er een bal vanuit de midden veld op de linkshalf kon worden gegeven. Deze bal werd goed terug gelegd op een middenvelder die zich aan bood op de lijn van de 16 meter en die hem hierdoor simpel kon binnen schieten.

We stonden na 10 minuten al 0-1 achter.. Dit was zuur, maar wel terecht. We waren totaal niet ons eigenspel aan het spelen en FC Grootegast wist hier goed van te profiteren.

Echter gaven we niet op en werden we iets feller. We begonnen meer duels te winnen en elkaar meer te vinden. Toch waren we er nog niet. Voor ons gevoel waren we op veel plekken net te laat en was FC Grootegast veel gretiger. Het kon beide kanten op gaan, want wij creëerde ook steeds meer kansen. Rond de 35ste minuut werd de bal vanuit de verdediging diep gegeven op de spits. Die wist op snelheid goed de verdediger van FC Grootegast te passeren, waardoor ze 1 op 1 op de keeper af kwam. De verdediger van de uitploeg dacht hier anders over, ze haalde onze spits compleet van achteren onderuit door middel van een sliding. Ze was een door gebroken speler, maar toch vond de scheids dit een gele kaart. Grootegast gaf zelf aan hiermee goed weg te komen… Terwijl onze speelster verzorgd werd, veranderde de scheids toch van besluit en gaf haar een rode kaart. Ineens stond de uitploeg met 10 man op het veld. Inplaats van dat dit ons rust gaf, begonnen we de laatste minuten van de 1ste helft erg haastig te voetballen, als of dit de laatste minuten van de wedstrijd waren. Dit was erg onnodig, mede hierdoor gingen we met een 0-1 achterstond de rust in.

In de rust even laten bezinken wat er de 1ste helft allemaal is gebeurd. We moesten in de 2de helft sterker de kleedkamer uit komen en meer ons eigen spel gaan spelen. Want we moesten hier minimaal 3 punten uithalen, zeker tegen 10 speelsters.

Hoe we hadden besloten de kleedkamer uit te komen, ging het helaas niet. FC Grootegast begon fel en zette hoog druk. Hier waren we wat door verast, we hadden namelijk verwacht dat ze wat zouden in zakken omdat ze voorstonden. Na 5 minuten spelen haalde Grootegast uit op de keeper, onze keeper hield de bal er goed uit. Maar FC Grootegast stapte goed door waardoor ze de bal uit de rebound konden binnen schieten. Daar stonden we dan 0-2 achter… Achterin keken we elkaar aan, we wisten dat we dit niet kon op deze manier en we nu alles op alles moesten zetten om er iets van te maken. We namen de aftrap en legde deze terug op de laatste man, die gaf deze breed op de rechts achter die de bal weer door speelde naar het middenveld. Die bal werd door gespeeld naar de spits die, de verdediging te snel af was en uit wist te halen op doel. 1-2 werd de stand, ineens was alles weer mogelijk.

De wedstrijd was nog niet gespeeld, met nog een kleine 40 minuten op het bord gingen we de strijd aan. Soms was het nog wat te gehaast naar voren, maar wisten al meer te voetballen dan de 1ste helft. Het werd een echte strijd, waarbij er vaak iemand op de grond terecht kwam. Aan alles merkte je dat beide team voor de winst gingen. In de 70ste minuut werd de bal via het middenveld gespeeld naar de rechtsbuiten, die wist de bal binnen te houden en hem mee te geven aan de centrale spits. Die wist de bal goed in de 16 meter te leggen van FC Grootegast, waardoor onze laatste man de bal goed kon binnen koppen en de stand op 2-2 wist te zetten.

De stand was weer gelijk en we hadden nog 20 minuten de tijd om het om te zetten in 3 punten. Maar wisten ook dat FC Grootegast niet van opgeven wist, dus het werden nog pittige minuten. FC Grootegast nam de aftrap en begonnen zoals verwacht gelijk met een aanval. We wisten deze goed op te vangen en de bal te veroveren. Dit wisten we hierdoor weer om te zetten in een aanval. Dit bleef op deze manier zo door gaan. Alleen ging het aan beide kanten er steeds feller aan toe. In de 80ste minuut zette FC Grootegast een aanval op via hun rechtshalf. In een duel met onze laatste man wist ze de bal niet bij zich te houden, hierdoor nam onze laatste man de bal over en gaf deze gelijk diep op de spits die op de middenlijn stond. De spits speelde de bal door op de rechtsbuiten. De verdediging van Grootegast wist haar niet van de bal af te zetten waardoor ze uit kon halen op doel. De bal vloog tegen het net en de stand werd 3-2. Nu de stand in ons voordeel was moesten we dit nog zo weten te houden. Het spel was door blessures en overtredingen veel stil gelegd, dus er was nog een lange weg te gaan. Aan beide kansen bleven er kansen ontstaan. In de 92ste minuut werd het nog erg spannend. Er werd goed hard uitgehaald door Grootegast op ons doel, de keeper wist hem niet gelijk klem te hebben. Waardoor de bal richting de lijn stuiterde, maar gelukkig voor ons wist ze deze op tijd te pakken. Uiteindelijk floot de scheids en was de wedstrijd afgelopen.

We hebben zeker gestreden voor deze 3 punten, maar hebben niet goed voetbal laten zien. FC Grootegast wist op een knappe manier zich staande te houden met 10 man. We hadden ons zelf meer kunnen laten zien door ons eigen spel te gaan spelen, maar gingen te veel mee in het spel van de tegenstander.

Let’s focus on the next match!

Volgende week gaan we weer op pad. We spelen uit tegen SIOS VR1 om 12:00, lekker op tijd dus zet de wekker!