Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

vv Zuidhorn F1 zet Zuidhorn voetballend landelijk op de kaart

28 oktober 2013    Zuidhorn-nieuws
Foto 1 zuidhorn f1

De F1 pupillen van de VV Zuidhorn heeft in de herfstvakantie van zich laten spreken tijdens het FC Groningen F1 Top toernooi en de Hennie Oost voetbalweken in Almere.  In Groningen werd de eerste plaats behaald, in Almere werd tussen het geweld van Zeeburgia en Future Talent een prachtige 3de plaats afgedwongen.

FC Groningen F1 Top Toernooi
Woensdagmiddag in de herfstvakantie werd bij GRC Groningen het eerst FC Groningen F1 Top toernooi georganiseerd. De beste teams uit de noordelijke hoofklassen betraden de kunstgrasmat op een winderig sportpark. Zuidhorn trapte af met een wedstrijd tegen Borger F1 en een mooie 4-1 winst. Daarna werden ACV F1 en GRC Groningen F1 op knappe wijze verslagen.  In de andere poule was GVAV F1 de sterkste, waardoor GVAV en Zuidhorn in de finale om de hoofdprijs mochten strijden. Door uiterste concentratie, mooie combinaties en 2 prachtige doelpunten van Jens Dallinga en Carl Reiding en mooie reddingen van de keeper Twan Reiding werd de eindstand bepaald op 2-0: de beker mocht mee naar Zuidhorn.

foto 1 Foto van links naar rechts: Carl Reiding, Twan Reiding, Douwe Muntinghe, Joop Oosterhof, Jochem Nap, Cedric Wildeboer, Justin Verbree, Jens Dallinga, Jesse Gol.

Toernooi Almere
Na een welverdiende rustdag ging op vrijdag de reis richting de Hennie Oost Voetbalweken bij SC Buitenboys in Almere, ondersteund door een grote supportersschare (ouders, zusjes en zelfs opa’s en oma’s). Een prachtig F1 toernooi met 32 deelnemende clubs. Onder de deelnemers een aantal zeer aansprekende namen: Zeeburgia (oa Ajax talenten), SC Buitenboys, Capelle, Future Talent (talentenschool), vv Heerenveen. Een druk programma met 7 te spelen wedstrijden: eerst de standaard poulewedstrijden, daarna de finalepoules en als klapstuk de echte finales.

Voor iedereen was het afwachten of onze F1 zich zal kunnen handhaven tussen deze grote clubs en selectieteams waaronder een aantal Ajax en Feyenoord spelers. Al snel bleek dat onze talenten prima partij boden en uiteindelijk met 3 overwinningen eerste werd in de poule. Schitterende doelpunten werden gemaakt door Justin, Jochem, Joop en Carl, met prachtige assists van Douwe, Jens en Jesse. Keeper Twan hield zijn doel schoon en Cedric was achterin onverslaanbaar. Met 11 doelpunten voor en 0 tegen werd zeer knap de finalepoule bereikt.

Hard werken tegen Hercules Utrecht en SVA uit Assendelft werd beloond met 2 mooie overwinningen en een doelsaldo van 5 voor en 0 tegen met doelpunten van o.a. Joop, Jesse en Jochem. Als klapstuk werd tegen Future Talent (met Ajax talenten in de gelederen) gestreden om een plek in de grote finale, want dit team had ook beide voorgaande wedstrijden gewonnen. Een spannende wedstrijd met goeie kansen van beide kanten werd uiteindelijk verloren met 1-0. Erg zuur, want het enige tegendoelpunt tot nu toe hield Zuidhorn uit de grote finale. Maar met opgeheven hoofd van het veld en snel de knop om voor de finale voor plaats 3 en 4 tegen SDZ Amsterdam. Met een schitterende 2-0 overwinning met doelpunten van Douwe en Justin mocht uiteindelijk de enorme beker voor plek 3 in ontvangst worden genomen. Een TOP-prestatie.

Foto 2 Twan, Joop, Cedric, Jochem, Douwe, Justin, Jesse, Carl en Jens van harte gefeliciteerd met deze prachtige resultaten. Super! Tevens dank aan trainers Simon Koster en Kevin Johnson en leiders Friso Muntinghe en Rinze Reiding. Jullie hebben een prachtig team neergezet, waarvan we erg hebben genoten en waarvan we hopelijk nog mooie prestaties zullen behalen dit seizoen.

Jullie prachtige voetbalprestaties hebben Zuidhorn landelijk op de kaart gezet!

Foto 3 boven van links naar rechts: Simon Koster (trainer), Rinze Reiding (Leider), Friso Muntinghe (Leider)
Foto 3 midden van links naar rechts: Joop Oosterhof, Justin Verbree, Jochem Nap, Douwe Muntinghe, Twan Reiding (keeper)
Foto 3 onder van links naar rechts: Jens Dallinga, Jesse Gol, Carl Reiding, Cedric Wildeboer

  • Foto 2 zuidhorn f1
  • Foto 3 zuidhorn f1
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Etalageroute-2021 (1) jan henkel

Vier weken kunst kijken in Zuidhorn

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Werken in de etalage van diverse kunstenaars
Lees verder →
Afgesloten

Afsluiting overweg de Gast zuidhorn (20 t/m 23 september)

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws
spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn voor alle verkeer gestremd.
Lees verder →
Kinderkunst-etalageroute-2021 (4)

Primeur: Kinderkunst op etalageroute Zuidhorn

18 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Expositie in hal bij Albert Heijn
Lees verder →
Tafelsvanhoop (4)

Feest in de tent met de “Tafels van Hoop”

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Het was Open Monumenten weekend en tegelijkertijd was het de Nacht van de Vluchteling
Lees verder →
Mfc tolbert

Geld voor multifunctionele centra met zorgfunctie

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Het gaat o.a. om dorpshuizen in Jonkersvaart en Tolbert
Lees verder →
Mes

Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws
o.a. inleverton op het politiebureau in Zuidhorn
Lees verder →