Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

vv Zuidhorn E1 wint Voetbal Talenten Toernooi

26 oktober 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Winst regio Noord en plaatsing voor NK op 3 mei
Vvzuidhorne1talententoernooi

Zuidhorn E1 heeft de titel gepakt op het Voetbal Talenten Toernooi in Leeuwarden en plaatst zich weer voor het NK.

Er wachtte in de herfstvakantie een mooie nieuwe uitdaging voor vv Zuidhorn E1, op het 9 tegen 9 Voetbal Talenten Toernooi van de KNVB op de velden van LAC Frisia in Leeuwarden. Zestien teams uit de noordelijke provincies strijden voor een plek op het Nederlands kampioenschap. vv Zuidhorn E1 had zich daarvoor eerder al voor het 7 tegen 7 kampioenschap geplaatst.

Uit het kwalitatief hoogwaardige deelnemersveld trof Zuidhorn E1 eerst Blauw Wit ’34 en vervolgens NEC Delfzijl. Met winst in beide duels van respectievelijk 2-0 en 3-1 bereikte het team van coaches Rinze Reiding en Simon Koster, die werden geassisteerd door Leon Balkema, vlot de kwartfinale. Daarin werd Hoogezand als tegenstander getroffen. Zuidhorn E1 liet in deze wedstrijd zien prima opgewassen te zijn tegen dit team, dat bij vlagen erg stevig spel op de mat legde. Een 2-0 winst voor de Zuidhorners was het prachtige resultaat.

Publiek op de banken

Met 9 wedstrijdpunten, 7 doelpunten voor en slechts 1 tegendoelpunt knalde Zuidhorn E1 uit de startblokken en plaatste zich voor de kwartfinale die gespeeld werd tegen vv Roden. In die wedstrijd ging Zuidhorn voorin te vaak voor eigen succes, maar won desondanks met 5-0. Dat leverde een plaats op in de halve finale, die zijn beslag kreeg met een bloedstollende wedstrijd tegen Olde Veste ’54 uit Steenwijk.

Na prachtige verdedigende acties en mooie afstandsschoten in de kruising werd de strijd in het voordeel van Zuidhorn beslecht via een heus slotoffensief: 1-0. De euforie was groot en de maker van het enige doelpunt werd natuurlijk bejubeld door zijn teamgenoten. Het publiek stond  op de banken en de finale was een feit.

In die eindronde trof Zuidhorn E1 ditmaal JV Oostenburg. Onder een echte Champions League entourage betraden de mannen het hoofdveld voor het slotstuk en al snel werd duidelijk dat Zuidhorn het beste voor het laatste had bewaard. De bal ging op Barcelona-achtige wijze rond, alsof de tegenstander er niet stond. In deze slotwedstrijd had Zuidhorn bovendien de sympathieke verbale steun van tientallen supporters uit Roden.

Naar het NK op 3 mei
Na een miraculeuze 1-0 en vervolgens 2-0 kon het niet meer misgaan voor de mannen van Zuidhorn E1. JV Oostenburg moest zijn meerdere herkennen in een ontketend Zuidhorn maar heeft ook een fantastisch toernooi gespeeld tussen alle grootmachten van district Noord. Zuidhorn won uiteindelijk de finale met 4-0 en schreef opnieuw een prestigieuze titel bij.

Het was een fantastische voetbaldag op een door de KNVB perfect georganiseerd toernooi. Carl, Twan, Jochem, Joop, Mike, Douwe, Keie, Justin, Jens, Jesse, Cedric enYoussef hebben vele voetballiefhebbers een onvergetelijke dag bezorgd. Dit hoofdstuk krijgt een vervolg op de Nederlandse Kampioenschappen op 3 mei, waar Zuidhorn samen met JV Oostenburg, Drachtster Boys en ACV (winnaar van de Fair-Play prijs) district Noord gaat vertegenwoordigen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Woensdag 29 maart aftrap toeristisch seizoen Westerkwartier

22 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Presentatie nieuwe kinderkaart, uitwisselen foldermateriaal en netwerken
Lees verder →
Huizekleinnienoord

Verkoop gemeentehuis Leek – kans voor nieuwbouw

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Gemeentehuis Leek blijft open tot in het voorjaar 2024
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over netwerkbijeenkomst Startende ondernemers, Takkenroute & aftrap toeristisch seizoen

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 maart 2023
Lees verder →
Laptop-smartphone

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →