Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

VV Kollum krijgt lesje van Grijpskerk

5 oktober 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Voorin geen vuist, achterin gatenkaas bij Kollum
Grijpskerkvoetbal

GRIJPSKERK - Op het kunstgras van Grijpskerk kreeg VV Kollum van de thuisploeg een lesje in het afronden van kansen. Het eerste kwartier kreeg de ploeg van Jaring Kloetstra goede kansen, zelfs vanaf elf meter, maar verzaakten te scoren. Daarna was het de thuisploeg die het spel maakte en de drie punten verdiend thuis hielden.

Vanaf de aftrap leek Kollum de draai op het kustgrasveld goed te kunnen vinden. Al binnen twee minuten spelen kreeg Gerard van Zonneveld een 100% kans op aangeven van Rutger de Poel, echter schoot hij de bal te slap in om het Dirk Jan Postma lastig te maken. Nadat Romke Bos vervolgens in de achtste minuut dacht een strafschop te verdienen, maar niet kreeg kon de scheidsrechter een minuut later niets anders doen na een overtreding op Gerard van Zonneveld alsnog te bestraffen op een penalty.

Dit buitenkansje werd echter door Romke Bos niet verzilverd, zijn te slap in geschoten bal werd gekeerd door Postma. Vanaf dat ogenblik leek de Kollumers de grip te verliezen, de thuisploeg kwam beter in de wedstrijd zonder gevaarlijk te worden voor de Kollumer verdediging. Het gevaarlijkste ogenblik kwam van het hoofd van Yannick Hoekstra die de bal via zijn achterhoofd over de uit zijn doel gekomen Dirk Wiersema kopte, maar tot ieder wat Kollum gezind was de bal net naast de goal zag verdwijnen. Net voor het half uur kwam Grijpskerk verdiend op voorsprong, de bal vanaf de zijlijn werd door Ron Stoutmeijer bij de tweede paal hard achter Wiersema geschoten.

Voorin kon Kollum geen vuist meer maken, wat de oorzaak ook kon zijn. In een scrimmage wist Grijpskerk op slag van rust de score te verdubbelen, Teie van der Hoek was ditmaal die de trekker overhaalde. Wie had verwacht dat de trainers van Kollum in de rust de neuzen van hun spelers dezelfde kant op lieten zien en de strijd aan te gaan kwamen bedrogen uit. Binnen drie minuten spelen gooide de thuisploeg de wedstrijd op slot door een fout binnen de verdediging resoluut at te straffen. Met zijn tweede treffer zetten van der Hoek de wedstrijd op slot. Dat de scoren binnen tien minuten spelen al niet hoger was geworden had te maken met het niet afstraffen van de fouten bij Kollum.

Achterin leek het bij Kollum wel op een gatenkaas, de motivatie op een goede uitslag was volledig verdwenen. Het toch wel trouwe Kollumer publiek kreeg deze middag weinig goed voetbal te zien van hun ploeg, ook nu was het wederom het geval dat men de wedstrijd goed aanvangt en kansen krijgt, maar deze niet weet te benutten. Het aloude lesje is dat als je het zelf niet doet de tegenstander dit wel doet. In het laatste kwartier werd dit keihard bewezen door de ploeg van trainer Mark Kroese van Grijpskerk. Dat de score niet verder kwam de zes treffers was mede te danken aan de scherpte van de voorwaartsen van Grijpskerk Zonder blessuretijd bij te trekken stuurde de verder goed leidende scheidsrechter de beide team naar de kleedkamer.

© Verslag : André vd Meulen RTVNOF

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →
Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →