Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

VROUWLU RUN & KERELS RUN (uitslag)

22 mei 2009    Zuidhorn-nieuws
Op zaterdag 16 mei van dit jaar is onder een vertrouwde stralende blauwe lucht de 1e VROUWLU RUN & KERELS RUN gehouden. De laatste jaren is het hardlopen in Nederland steeds populairder

Op zaterdag 16 mei van dit jaar is onder een vertrouwde stralende blauwe lucht de 1e VROUWLU RUN & KERELS RUN gehouden. De laatste jaren is het hardlopen in Nederland steeds populairder aan het worden en het zijn vooral vrouwen die de ‘hardloopschoenen aantrekken’. Meer en meer worden er in het land speciale vrouwenlopen georganiseerd waar vrouwen zonder, ik citeer uit een folder van zo’n evenement, ‘horkerig, zwetend en rochelend op competitie belust manvolk, gelopen kan worden. Met een vette knipoog naar deze ontwikkelingen organiseerde de Loopgroep Zuidhorn daarom afgelopen zaterdag 16 mei een heuse vrouwenloop (VROUWLU RUN) én een heuse mannenloop (KERELS RUN).

Vrouwen en mannen schreven zich gescheiden in, stonden in gescheiden startvakken, startten op gescheiden tijdstippen en liepen een parcours waar men elkaar niet tegen hoeft te komen. Na afloop komt komt aan alle flauwekul een einde. Dan mag, na ontvangst van een prachtige herinnering, gezamenlijk gratis gezwommen worden in Zwembad De Waterborgh (de kinderen van de kinderloop liggen dan al in het water), is er een gezamenlijk sportmarkt met live muziek en kan er in diversie horeca gelegenheden in Zuidhorn (De Opstal, Pizzeria...., Perron3, Lunchroom Malero, In ’t Holt) tegen gereduceerd tarief gegeten worden. De Vrouwlu Run & Kerels Run kwamen in de plaats van de Mit ’n Kanderrun, die al zeven keer georganiseerd is in Zuidhorn.

De temperatuur was ideaal afgelopen vrijdag en een verkoelend weertje gaven ideale omstandigheden voor de atleten. Samen met de mooie route door het Groninger land, de gezelligheid onderling, de perfecte organisatie en het terras met kraampjes van o.a. hardloopcentrum Runner Groningen, de Stichting World Runners en de popband Nuchter was het weer een geslaagd loopevenement.

In totaal waren er een ruim honderd deelnemers voor de halve marathon, 10 km, 5 km en de Albert Heijn Kinderloop. Start en finish liggen bij zwembad De Waterborgh en na afloop mag men gratis zwemmen. Al het inschrijfgeld gaat naar de St. World Runners. Een organisatie die geld inzamelt voor kinderen in de Derde Wereld. In het bijzonder wordt een kindertehuis in Kenia ondersteund.

Wij waren als organisatoren zeer tevreden over de dag: fantastisch weer, tevreden lopers, leuk publiek en een vlekkeloze organisatie doordat er weer tientallen mensen ons geheel belangeloos terzijde hebben gestaan als verkeersregelaar, bij de drankposten, bij de inschrijving, als EHBO-er, starter, motorrijder, enz. Dank aan al deze mensen want zonder hen zijn dit soort evenementen niet mogelijk. Aan de reacties hebben we gemerkt dat iedereen het een prachtig evenement vond. Voor meer informatie en foto's zie http://www.loopgroepzuidhorn.nl

De uitslagen bij de volwassen en kinderen zijn als volgt:
»uitslagenlijst


Iedereen die aangestoken is door het loopvirus wordt van harte uitgenodigd om eens een proeftraining mee te maken bij de loopgroep Zuidhorn. We trainen op dinsdagavond, woensdagavond en vrijdagochtend. We starten bij de sporthal, daar hebben we twee kleedkamers.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Grijpskerkvoetbal

Viering 75 jaar vv Grijpskerk met Online activiteiten

01 maart 2021    Zuidhorn-nieuws
Jubilerend VV Grijpskerk organiseert online pubquiz
Lees verder →
Mountainbike

Bezwaren tegen aanleg MTB parcours ongegrond

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Inwonersinitiatief weer een stuk verder op weg
Lees verder →
Laptop  vrouw welkominzuidhorn

Maak on-line of telefonisch een afspraak om te winkelen

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Winkelen op afspraak in Zuidhorn
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke Mollema ambassadeur voor schonere wereld

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
'In het wielrennen zijn we op de goede weg'
Lees verder →
Vrouw fitness

Deze drie oefeningen kun je als vrouw thuis uitvoeren

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Row and squat, Russian twist en Side lunge naar crusty lunge
Lees verder →
Rolstoel tennisver mepsche

PvdA Westerkwartier bezoekt tennisvereniging De Mepsche

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
De Mepsche speelt belangrijke rol in het rolstoeltennis vanuit Oldekerk
Lees verder →