Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Voorzitter Aduard stapt op

25 oktober 2012    Zuidhorn-nieuws
ADUARD - Voorzitter Rudie Homan van de door fraude geteisterde voetbalclub Aduard 2000 is opgestapt. In een brief aan het bestuur laat hij weten dat de bedreigingen aan zijn adres een rol hebben gespeeld het bijltje er bij neer te gooien. Bij Homan zijn de ramen ingegooid. Ook heeft hij dreig-sms'jes ontvangen, zegt interim-voorzitter Jacob Klaas Star.

De voetbalclub Aduard verkeert in financiële nood doordat er geld is verduisterd. De penningmeester wordt daarvan verdacht en is op non-actief gezet. Zij was ook penningmeester bij de Stichting Motorsport Aduard, waar tevens geld is verdwenen. Beide clubs hebben aangifte bij de politie gedaan.

Hoeveel geld er exact weg is, is nog steeds niet geheel duidelijk. Het zou om tienduizenden euro's gaan. Interim-voorzitter Star wil geen bedrag noemen. "Elke week komt er een nieuwe vordering bij. We zakken steeds verder weg in het moeras en hebben nog geen vaste grond onder onze voeten." Een financiële commissie doet onderzoek naar de omvang van de fraude bij beide clubs en denkt na vijf weken helderheid te kunnen verschaffen.

Volgens Star heeft de voetbalclub met een schuldeiser een betalingsregeling getroffen. De gemeente Zuidhorn krijgt ook nog geld van Aduard 2000 voor de huur van velden en kleedkamers. Hoeveel huurpenningen Zuidhorn nog te goed heeft, willen de gemeente en Aduard niet zeggen. Binnenkort gaat de club met de gemeente om tafel om de zaak te bespreken.

Een commissie van herstel bestuurt de voetbalclub momenteel. Die bestaat uit de drie nog zittende bestuursleden en acht andere mensen. In november staat een algemene ledenvergadering op de rol, waar een nieuw bestuur zal aantreden. Secretaris Annet Woldring stopt dan.

dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →