Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Voordelen van aluminium schuifpuien

17 december 2022    Zuidhorn-nieuws
Pui kozijn

De knoop is doorgehakt. Een rigoureuze verandering van de woning met behulp van een schuifpui. Een schuifpui brengt veel voordelen met zich mee. Hiermee haal je eenvoudig meer daglicht in huis. De woning voelt veel meer open en licht. Hierdoor lijkt deze optisch groter en geniet je ook nog eens van een mooie overgang tussen het woon- en buitengedeelte van het huis. Schuifpuien zijn tegenwoordig erg populair. Dit maakt dat een mooie schuifpui ook nog eens de waarde van je huis flink op kan schroeven. Genoeg redenen dus om voor een schuifpui te kiezen. Dan ben je er echter nog niet. Want voor welk materiaal kies je?

Verschillende materialen
Bij het kopen van een schuifpui kom je voor heel veel verschillende keuzes te staan. Het materiaal is hierbij misschien wel het allerbelangrijkst. Je kunt kiezen uit kunststof, hout, staal en aluminium. Aluminium schuifpuien zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Toch zijn de voordelen nog lang niet bij iedereen bekend. Tijd om daar verandering in te brengen. Daarom zetten we in dit artikel alle voordelen kort op een rij.

Sterk materiaal
Er bestaan meer weinig sterkere materialen dan aluminium. Aluminium is van nature erg krachtig en krasbestendig. Het is kwalitatief en beschikt over een zeer lange levensduur. Bovendien kunnen aluminium schuifpuien ook veel zwaardere glaspartijen dragen. Hierdoor zijn ze ook uitermate geschikt voor zwaarder isolatieglas of tripleglas. Opvallend genoeg valt de kracht van het aluminium niet direct op. Het oogt niet als een zwaar materiaal. Juist het tegenovergestelde. Kijk je naar aluminium, dan denk je aan licht. Door het ranke profiel zal het uitzicht nauwelijks belemmerd worden. De schuifpui past moeiteloos bij elk interieur en geeft een prachtige, lichte en bovenal moderne uitstraling aan het huis.

Onderhoudsvriendelijk
Er zijn maar weinig mensen die er echt nog op zitten te wachten om jaarlijks hun woning op te knappen. Kozijnen en schuifpuien weer in een nieuwe laag verf te zetten om houtrot te voorkomen. Dat gaat al snel vervelen. Misschien wordt het zelfs regelmatig overgeslagen. Dat komt de levensduur en de uitstraling niet ten goede.

Weet je dat je geen tijd of zin hebt om veel onderhoud te moeten verrichten? Dan zijn aluminium kozijnen de perfecte keuze. Aluminium heeft namelijk maar heel weinig onderhoud nodig. Het is van nature vuilafstotend, rot niet en hoeft ook niet overgeschilderd te worden. Enkel schoonmaken is voldoende en zelfs dat is dankzij de vuilafstotende coating nauwelijks nodig. Dat scheelt een hoop werk.

Heel licht
Aluminium is een zeer licht materiaal. Dat is in het geval van een schuifpui zeker een voordeel. Hierdoor is deze namelijk veel minder zwaar te schuiven. Je hebt minder kracht nodig om hem te bedienen. Dit kan vooral voor ouderen of hulpbehoevende mensen een groot voordeel zijn. Dit stelt hen in staat om de schuifpui zelf te bedienen. Ook voor gezinnen met kinderen kan dit prettig zijn. Zo hoeven de kinderen niet telkens geholpen te worden bij het naar buiten gaan. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Woensdag 29 maart aftrap toeristisch seizoen Westerkwartier

22 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Presentatie nieuwe kinderkaart, uitwisselen foldermateriaal en netwerken
Lees verder →
Huizekleinnienoord

Verkoop gemeentehuis Leek – kans voor nieuwbouw

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Gemeentehuis Leek blijft open tot in het voorjaar 2024
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over netwerkbijeenkomst Startende ondernemers, Takkenroute & aftrap toeristisch seizoen

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 maart 2023
Lees verder →
Laptop-smartphone

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →