Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Voorbereiding 2e fase Oostergast van start

5 oktober 2010    Zuidhorn-nieuws
In het woningbouwproject de Oostergast in Zuidhorn zijn de voorbereidingen voor de tweede fase officieel gestart. Fase 1 is met nog vier te verkopen woningen en één vrije kavel bijna afgerond. Op

In het woningbouwproject de Oostergast in Zuidhorn zijn de voorbereidingen voor de tweede fase officieel gestart. Fase 1 is met nog vier te verkopen woningen en één vrije kavel bijna afgerond. Op dinsdag 28 september hebben burgemeester Bertus Fennema en directeur Theo Opdam van Plegt-Vos hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor fase 2A tot en met 2C. Het gaat om totaal ca. 143 woningen en vrije kavels. Op 15 november aanstaande wordt het plan ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad van Zuidhorn. De verkoop start naar verwachting rond de zomervakantie van 2011. De belangstelling voor de projectwoningen en vrije kavels in Zuidhorn is groot.

Samenwerkingsovereenkomst
De samenwerkingsovereenkomst gaat over de woningbouw in de tweede fase A tot en met C. Het geeft de afspraken weer tussen de gemeente en Plegt-Vos en het bevat de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van een groot deel van de tweede fase. Zowel de gemeente als Plegt-Vos zijn blij met de voortzetting van de goede samenwerking. De Oostergast is een bijzondere wijk met een grote variatie aan woningen. Ook het nieuwe woonzorgcentrum past prima in deze groene wijk. Het is een mooie plek om te wonen met de (winkel)voorzieningen en het openbaar vervoer op loopafstand.

Resultaten
De verkoop van dit ruim opgezette woningbouwproject startte in juni 2007. Inmiddels zijn er in fase 1A tot en met 1C 140 woningen gebouwd en 27 van de 28 vrije kavels verkocht. Voor de vrije kavels bestaat een behoorlijke wachtlijst. Ook de locatie Zonnehuis Oostergast is sinds 29 september volledig bewoond. Daarnaast zijn in de Oostergast een royale dorpsweide en een nieuwe spoorwegonderdoorgang gerealiseerd.

Projectwoningen
Op 6 april 2009 startte de verkoop van veertien gevarieerde woningen in fase 1C. In september 2010 is Plegt-Vos gestart met de bouw van deze woningen. Het betrof zes twee-onder-één-kap woningen en acht rijwoningen. Bij de verkoop van deze woningen konden kopers gebruik maken van de Rijkssubsidie van € 2.000 per woning. Voor de zomervakantie waren al tien van de veertien woningen verkocht. Van deze woningen zijn er nu nog twee twee-onder-één-kap woningen verkrijgbaar. Van een eerdere fase is er nog één vrijstaande woning beschikbaar die eind van dit jaar bewoonbaar is. Alleen voor de twee-onder-één-kap woningen is nog Rijkssubsidie beschikbaar. Fase 1C is voorlopig de laatste fase van fase 1. Zodra de omlegging van de provinciale weg N355 gereed is, worden de laatste fasen 1D en 1E opgestart.

Vrije kavels
Oorspronkelijk was in de Oostergast in fase 1A tot en met 1C ruimte voor 23 vrije kavels. Vanwege de grote belangstelling zijn er vijf extra vrije kavels gerealiseerd. In fase 2 is opnieuw ruimte voor vrije kavels, gelegen op bijzondere plekken in de wijk. Mede door de vraag worden grotere kavels aan de nieuwe kopers aangeboden.05-10-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →
Ftc robotwedstrijd

Pretty Smart Robotics haalt FTC robotwedstrijd naar Westerkwartier

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Eerste "thuiswedstrijd" voor Noordelijke teams
Lees verder →