Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Volop activiteiten in Week van de ontmoeting in het Westerkwartier

28 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Van 30 september tot en met 7 oktober
Tafel van hoop2019 (1)

Van 30 september tot en met 7 oktober is de Week van de ontmoeting. In de gemeente Westerkwartier zijn zo’n dertig activiteiten georganiseerd waar inwoners naar toe kunnen om elkaar te ontmoeten. Wethouder Pieter van der Zwan schuift aan bij een aantal activiteiten. Donderdag 30 september is hij bij ‘Bakje op de markt in Leek’, zaterdag 2 oktober bij de documentaire ‘Goede Buren’ op Landgoed Nienoord in Leek en donderdag 7 oktober bij ‘Buurtbakkie in de Bieb’ in Grootegast.

Verantwoordelijk wethouder Pieter van der Zwan: “Het is ontzettend mooi én belangrijk dat er deze week zoveel activiteiten zijn om elkaar te ontmoeten. Door corona is er een tijd minder mogelijk geweest als het gaat om samenkomen. Deze week komt daarom als geroepen: kom, ontmoet en nodig iemand uit! Ieder mens heeft anderen nodig en met de activiteiten in deze week bieden we inwoners de kans met elkaar in contact te komen. Onze aanpak tegen eenzaamheid krijgt steeds meer vorm en past bij onze visie en het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.”

Activiteiten
Het programma met activiteiten in de gemeente Westerkwartier deze week is te vinden op http://www.westerkwartier.nl/ontmoeting. De activiteiten zijn samen met Ixta Noa Westerkwartier, Humanitas Westerkwartier, Sociaal Werk De Schans en Platform Kerken van Westerkwartier tot stand gekomen.

Eén tegen eenzaamheid
De Week van de ontmoeting is onderdeel van de regionale aanpak tegen eenzaamheid. Dit komt voort uit het programma Eén tegen eenzaamheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. Dit geldt ook in het Westerkwartier. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Eenzaamheid komt voor bij alle leeftijden, ook bij jongeren.

Inwoners die zich eenzaam voelen of iemand kennen, die zich eenzaam voelt, kunnen contact opnemen met Sociaal Werk De Schans via telefoonnummer (0594) 745620 of per mail info@sociaalwerkdeschans.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Snoeien fruitbomen foto stieneke van der wal

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard weer van start

18 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
U kunt zich aanmelden!
Lees verder →
Tafeltennis ouderen

Start OldStars tafeltennis in Leek uitgesteld

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Op de reguliere dinsdagavond kan wel weer worden getafeltennist. Geïnteresseerden in tafeltennis zijn dan uiteraard welkom om een balletje te komen slaan!’.
Lees verder →
Johan hamster cu

ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Opvolger Henk Staghouwer
Lees verder →
Politie-

Drugsdealer betrapt en defensievoertuig kust boom

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
112 nieuws
Lees verder →
Leerlingen rsg de borgen

rsg de Borgen opent deuren digitaal voor leerlingen groep 8

14 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Open Festival Week opnieuw online!
Lees verder →