Volleyballers DROST/VZK winnen topper van De Meeuwen

12 november 2012    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Meeuwen begon de wedstrijd sterk door vabank volleybal, waarbij de tactiek alles-of-niets leek te zijn.

WEZEP - Het vlaggenschip van DROST/VZK reisde zaterdag af naar Grijpskerk, waar de nummer 2 van de nationale 2e divisie haar opwachting deed. De Meeuwen heren 1 kwam goed uit de startblokken, maar wisten dit niet vol te houden. DROST/VZK wist hun koppositie te versterken met een 1-3 overwinning in Grijpskerk.

De Meeuwen begon de wedstrijd sterk door vabank volleybal, waarbij de tactiek alles-of-niets leek te zijn. Door deze mentaliteit kon DROST/VZK het initiatief niet naar zich toetrekken in de eerste set. Door een goede serve, kon De Meeuwen uitlopen. Echter liet DROST/VZK het hier niet bij zitten en knokte zich terug in de set. Met wat gelukkige ballen, wist De Meeuwen aan het langste eind te trekken (27-25).

DROST/VZK was inmiddels wakker geschud na de lange reis naar Grijpskerk. Dat het geen makkelijke wedstrijd werd, wisten de heren uit Wezep. Ze speelden immers tegen de nummer 2 van de competitie. De mouwen werden even opgestroopt, waarna de 2e set goed werd gestart. Al vrij snel had DROST/VZK een voorsprong door het gevarieerde aanvalsspel. De blokkering en verdediging van de thuisploeg werd hierdoor veelvuldig te kijk gezet, waardoor de set eenvoudig naar DROST/VZK ging met 14-25.

Het spel uit de 2e set werd goed doorgezet, waardoor het plezier in het spel bij DROST/VZK goed te zien was. Iedereen van DROST/VZK droeg zijn steentje daaraan bij, waardoor De Meeuwen passend en aanvallend er niet meer aan te pas kon komen. Bij DROST/VZK werd de passing goed verzorgd door Richard van Dijk en wist Maarten Siebelink een aantal tussenballetjes er leuk in te slaan. Ook de 3e set ging met 14-25 naar DROST/VZK.

De 4e set probeerde De Meeuwen nog het tij te keren, echter door het goede verdedigingswerk werd dit heel lastig. Tot halverwege de set ging het redelijk gelijk op, waarna de Wezepers even aanzette en kon uitlopen. Ook in deze set werd weer veelvuldig gecombineerd, waardoor aantrekkelijk volleybal werd getoond. Een tegenvaller voor DROST/VZK was dat Daan Schouten in de 4e set geblesseerd uitviel. Toch werd ook de 4e set met ruime cijfers gewonnen, ditmaal met 18-25.