Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

VIP Kinderjury in Bibliotheken Westerkwartier

29 januari 2010    Zuidhorn-nieuws
Alle kinderen in het Westerkwartier uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool kunnen de komende maanden meedoen aan het VIP Kinderjury leesprogramma in de bibliotheken van het Westerkwartier!Ieder

Alle kinderen in het Westerkwartier uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool kunnen de komende maanden meedoen aan het VIP Kinderjury leesprogramma in de bibliotheken van het Westerkwartier!

Ieder jaar komen er leuke nieuwe boeken uit die je als lid van de Nederlandse Kinderjury kunt beoordelen. De Bibliotheken Westerkwartier hebben hier een leesprogramma bij gemaakt waar alle kinderen in het Westerkwartier aan mee kunnen doen. Door allerlei spannende, grappige, griezelige boeken te lezen kun je een VIP Kinderjurylid worden.

Hoe doe je mee?
In de bibliotheken staan de nieuwe boeken bij elkaar en ze zijn herkenbaar aan het stickertje van de Nederlandse Kinderjury. Je krijgt een zogenaamde VIP-kaart waarop voor elk boek dat je gelezen hebt een stickertje of stempeltje komt te staan. Heb je drie boeken gelezen dan krijg je een cadeautje en als je vijf boeken hebt gelezen dan heb je het VIP-bewijs verdiend, dan ben je een VIP.
Ook kinderen die net hebben leren lezen of kinderen die niet zo goed of graag lezen kunnen meedoen met het programma. In de bibliotheken zijn namelijk ook leuke boeken die makkelijk te lezen zijn.

Hoelang kun je meedoen?
Het VIP Kinderjury leesprogramma begint op 1 februari en het duurt tot 14 mei. Je hebt dus alle tijd om veel boeken te lezen en je VIP bewijs te halen.
Alle bibliotheken in het Westerkwartier doen mee en je kunt de boeken lenen tijdens de gebruikelijke openingstijden van elke bibliotheek. Ben je nog geen lid van een bibliotheek, dan kun je een bibliotheekpas krijgen. Tot 18 jaar is zo’n pas gratis. (Wel even toestemming van je ouders vragen natuurlijk).29-01-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →
Wijnloop zuidhorn 2023 (1)

Wijnloop Zuidhorn: Wandelen met een glas wijn in de hand

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige en ontspannen sfeer in centrum
Lees verder →
Dubbel senioren tafeltennis

Talero 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
primeur seniorenteam 7-3
Lees verder →
Gob inzicht

Wereld van het Kinderbrein

23 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Lezing Mark Mieras
Lees verder →