Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Vind je droomhuis in de Oostergast tijdens Open Huizendag

27 maart 2016    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 2 april staat woonwijk de Oostergast in het dorp Zuidhorn centraal tijdens de landelijke NVM Open Huizendag.
De oostergast

Zaterdag 2 april aanstaande van 11.00-13.00 uur staat woonwijk de Oostergast in het dorp Zuidhorn centraal tijdens de landelijke NVM Open Huizendag. In een pas gebouwde woning aan Het Noorderlicht kunnen belangstellenden zich laten informeren over het huidige en toekomstige aanbod van vrije kavels en projectmatige woningen in de Oostergast. Gemeente Zuidhorn, makelaar Steenhuis, ontwikkelaar Plegt-Vos, Leef! Interieuradvies en financieel adviseur Thuis in Geld zijn aanwezig. Zij gaan bezoekers adviseren en informeren over de (financiële) woon-, bouw- en interieurmogelijkheden in de Oostergast. Het Open Huis is op locatie midden in de woonwijk, zodat de bezoekers meteen de sfeer in de Oostergast kunnen proeven.

Het kan in de Oostergast!

De Oostergast is een populaire jonge wijk die uniek is door haar aantrekkelijke ligging (nabij de stad en A7) met een goede bereikbaarheid via trein, bus, auto en fiets.  In de wijk zijn veel voorzieningen zoals een brede school, een innovatief zwembad en een woonzorgcentrum. Dit naast een aanbod van gevarieerde woonmogelijkheden in een landelijke en groene omgeving en een dorpse sfeer. Verder zijn in de Oostergast ontzettend veel gevarieerde woonmogelijkheden. Wonen zonder energierekening? Of samen een droomhuis bouwen? Heerlijk rustig wonen? Het kan in de Oostergast!

Wethouder Fred Stol: “We zien dit jaar weer een forse groei in de woningbouw. De eerste 30 projectmatige woningen aan de ruim opgezette woonstraat Het Noorderlicht waren binnen vier maanden verkocht en worden binnenkort opgeleverd. De volgende 30 woningen in deze straat zijn bijna uitverkocht en de bouw gaat rond de zomer beginnen. Ook de verkoop van vrije kavels in fase 2 van de Oostergast gaan goed. We zien de woonwijk groeien en steeds mooier worden!”

Ontwikkelingen

Het concrete woning- en kavelaanbod voor fase 2B is in ontwikkeling: de eerste woningen zijn verkocht, bewoond en nieuwe woningen zijn in aanbouw of in de verkoop. De actuele uitbreiding van de woonwijk de Oostergast aan Het Noorderlicht bestaat hoofdzakelijk uit twee-onder-één-kap woningen. Daarnaast worden er twee tussenwoningen en twee hoekwoningen aangeboden. Tot slot biedt de Oostergast fraai gesitueerde vrije kavels. In fase 2 wordt gewerkt aan plannen voor een innovatieboerderij en komt er middenin deze fase een groot Natuureiland; een uniek en gevarieerd park waar ruimte is voor sport, spel en ontmoeten!

Open Huis

Zaterdag 2 april aanstaande van 11.00-13.00 uur is het Open Huis aan Het Noorderlicht bouwnummer 29 in Zuidhorn. Iedereen is van harte welkom!

  • De oostergast
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →
Politie insluipers inbraak

Nu inbraak Boslaan Zuidhorn, sprake van een reeks inbraken

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Het is weer raak, boeven op pad
Lees verder →
Molen fortuna asbreuk (7)

As molen Fortuna Noordhorn breekt tijdens jaarmarkt

04 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Brandweer en hulpdiensten in actie
Lees verder →
RobertYs digi service

Robert’s Digi Service brengt herinneringen weer tot leven

03 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Uw oude 8 mm film of Betamax weer terug kunnen kijken
Lees verder →