Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Vind je droomhuis in de Oostergast tijdens Open Huizendag

27 maart 2016    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 2 april staat woonwijk de Oostergast in het dorp Zuidhorn centraal tijdens de landelijke NVM Open Huizendag.
De oostergast

Zaterdag 2 april aanstaande van 11.00-13.00 uur staat woonwijk de Oostergast in het dorp Zuidhorn centraal tijdens de landelijke NVM Open Huizendag. In een pas gebouwde woning aan Het Noorderlicht kunnen belangstellenden zich laten informeren over het huidige en toekomstige aanbod van vrije kavels en projectmatige woningen in de Oostergast. Gemeente Zuidhorn, makelaar Steenhuis, ontwikkelaar Plegt-Vos, Leef! Interieuradvies en financieel adviseur Thuis in Geld zijn aanwezig. Zij gaan bezoekers adviseren en informeren over de (financiële) woon-, bouw- en interieurmogelijkheden in de Oostergast. Het Open Huis is op locatie midden in de woonwijk, zodat de bezoekers meteen de sfeer in de Oostergast kunnen proeven.

Het kan in de Oostergast!

De Oostergast is een populaire jonge wijk die uniek is door haar aantrekkelijke ligging (nabij de stad en A7) met een goede bereikbaarheid via trein, bus, auto en fiets.  In de wijk zijn veel voorzieningen zoals een brede school, een innovatief zwembad en een woonzorgcentrum. Dit naast een aanbod van gevarieerde woonmogelijkheden in een landelijke en groene omgeving en een dorpse sfeer. Verder zijn in de Oostergast ontzettend veel gevarieerde woonmogelijkheden. Wonen zonder energierekening? Of samen een droomhuis bouwen? Heerlijk rustig wonen? Het kan in de Oostergast!

Wethouder Fred Stol: “We zien dit jaar weer een forse groei in de woningbouw. De eerste 30 projectmatige woningen aan de ruim opgezette woonstraat Het Noorderlicht waren binnen vier maanden verkocht en worden binnenkort opgeleverd. De volgende 30 woningen in deze straat zijn bijna uitverkocht en de bouw gaat rond de zomer beginnen. Ook de verkoop van vrije kavels in fase 2 van de Oostergast gaan goed. We zien de woonwijk groeien en steeds mooier worden!”

Ontwikkelingen

Het concrete woning- en kavelaanbod voor fase 2B is in ontwikkeling: de eerste woningen zijn verkocht, bewoond en nieuwe woningen zijn in aanbouw of in de verkoop. De actuele uitbreiding van de woonwijk de Oostergast aan Het Noorderlicht bestaat hoofdzakelijk uit twee-onder-één-kap woningen. Daarnaast worden er twee tussenwoningen en twee hoekwoningen aangeboden. Tot slot biedt de Oostergast fraai gesitueerde vrije kavels. In fase 2 wordt gewerkt aan plannen voor een innovatieboerderij en komt er middenin deze fase een groot Natuureiland; een uniek en gevarieerd park waar ruimte is voor sport, spel en ontmoeten!

Open Huis

Zaterdag 2 april aanstaande van 11.00-13.00 uur is het Open Huis aan Het Noorderlicht bouwnummer 29 in Zuidhorn. Iedereen is van harte welkom!

  • De oostergast
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Etalageroute-2021 (1) jan henkel

Vier weken kunst kijken in Zuidhorn

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Werken in de etalage van diverse kunstenaars
Lees verder →
Afgesloten

Afsluiting overweg de Gast zuidhorn (20 t/m 23 september)

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws
spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn voor alle verkeer gestremd.
Lees verder →
Kinderkunst-etalageroute-2021 (4)

Primeur: Kinderkunst op etalageroute Zuidhorn

18 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Expositie in hal bij Albert Heijn
Lees verder →
Tafelsvanhoop (4)

Feest in de tent met de “Tafels van Hoop”

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Het was Open Monumenten weekend en tegelijkertijd was het de Nacht van de Vluchteling
Lees verder →
Mfc tolbert

Geld voor multifunctionele centra met zorgfunctie

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Het gaat o.a. om dorpshuizen in Jonkersvaart en Tolbert
Lees verder →
Mes

Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws
o.a. inleverton op het politiebureau in Zuidhorn
Lees verder →