Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Vertrouwd gezicht, Nieuwe naam

20 mei 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
DAP wordt Dierenkliniek Stad en Westerkwartier
Dierenkliniek stad en westerkwartier

Dieren Artsen praktijk Zuidhorn is al jaren een begrip in de regio en sinds 2010 is daar een vestiging in het Reitdiep bij gekomen.

Vanaf dit voorjaar gaan de praktijken in het centrum van Zuidhorn en in Reitdiephaven in Groningen samen onder een nieuwe naam: Dierenkliniek Stad en Westerkwartier. Deze twee locaties vormden altijd al één praktijk. Met één naam voor de twee locaties wordt er een duidelijkere eenheid uitgestraald. De service blijft ongewijzigd en hetzelfde team staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor alle dieren klaar.

Voor de meeste producten en diensten kunt u op beide locaties terecht, zoals u gewend was.

Dierenarts Petra Verhoef;”  Op de locatie in Zuidhorn maken we de echo's, röntgenfoto's en hebben we dentale röntgen voor de gebitsbehandelingen. Zowel voor gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren bent u bij Dierenkliniek Stad en Westerkwartier aan het juiste adres. Vanuit onze locatie in Zuidhorn rijden collega’s naar veehouders toe om koeien, paarden en schapen te behandelen. Op beide locaties kunt u met uw huisdier terecht. Niet alleen honden en katten worden door ons behandeld. Ook met uw cavia, konijn of rat bent u bij ons aan het juiste adres. Door veel nascholingen te volgen op het gebied van cavia’s, konijnen en ratten hebben we hier veel kennis over vergaard”.

Gecertificeerd kat vriendelijke praktijk
In de praktijk wordt gewerkt met een kat vriendelijke aanpak van problemen bij katten. Zo zorgen ze ervoor dat het bezoek aan als prettig wordt ervaren door zowel kat als eigenaar. Met deze werkwijze is het certificaat kat vriendelijke praktijk verkregen. Het certificaat wordt uitgegeven door de International Society of Feline Medicine, de veterinaire tak van International Cat Care.

Konijn vriendelijke praktijk
Sinds 2018 wordt in de praktijk ook met een konijn vriendelijke aanpak van problemen bij konijnen gewerkt. In Engeland bestaat er een keurmerk voor Konijnenvriendelijke Dierenklinieken en konijndeskundige dierenartsen. Dit certificaat wordt uitgegeven door Rabbit Welfare Association & Fund (RWAF). In Nederland wordt dit certificaat nog niet uitgegeven, Dierenkliniek Stad en Westerkwartier werkt echter wel volgens de richtlijnen van de RWAF. Zo zorgen ze ervoor dat het bezoek aan de praktijk als prettig wordt ervaren door zowel konijn als eigenaar.

De telefoonnummers van beide locaties blijven ongewijzigd. De locatie in Zuidhorn is bereikbaar op 0594-501280 en de locatie in Reitdiephaven op 050-8700030.

  • Dierenkliniek stad en westerkwartier (7)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

15 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →
Allersmaborg

Programma seizoen 2024 - 2025 Vrouwen van Nu bekend

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
afwisselend en inspirerend
Lees verder →
Jazz te gast 2024 (7)

Groninger Cultuurprijzen

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
drie categorieën: professionals, Amateurs en de Groninger Talentprijs
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke moet opgeven in Ronde van Zwitserland

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
“Hoop terug te zijn voor NK"
Lees verder →
Buitenspeeldag 2024 (1)

Vrolijke gezichten en mooie opkomst Buitenspeeldag Zuidhorn

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Soms een spatje regen maar weer viel erg mee
Lees verder →
Auto op reis

Tips en trucs voor zorgeloos autorijden

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →