Vernieuwd Zunobri wint volledig terecht

13 september 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri thuis

ZUIDHORN - De start van het nieuwe korfbalseizoen, 10 september, tegen een inmiddels bekende tegenstander in Wêz Warber en Fluch 1. Deze keer staat er toch een andere samenstelling van Zunobri 1. Met het vertrek van een aantal clubiconen is het gat opgevuld met de jonge spelers Allard Veldman, Joske Huizinga, Matthijs Blauuw en Sanne Schuur. Daarnaast is Jantine Ribeiro-de-Vries terug om samen met Willem Pera deze verjongde ploeg aan het korfballen te krijgen.

Na een goede voorbereiding komt Zunobri 1 dan ook sterk uit de startblokken. Sharon van der Leest knalt meteen de bal erin en even later legt Janneke van Hielkema vanaf de strafworpstip de 2-0 erin. Vakwissel en het is de beurt aan Tjeerd de Jong om van afstand de 3-0 te scoren. In de eerste 10 minuten was de ploeg uit Zuidhorn duidelijk de betere van de twee. Met een stand van 5-2 na doelpunten van Sanne Schuur en Stefan Steenbergen leek de ploeg met een marge van 3 doelpunten met een goede eerste helft de rust in te gaan.

Niks bleek minder waar en de ploeg uit Goutum komt terug tot 5-5. Karlijn Suurd trekt de wedstrijd terug in het voordeel van Zunobri, 6-5, maar in de laatste minuten krijgt Wêz Warber en Fluch een strafworp cadeau en benut deze dan ook optimaal.

Rust, met een gelijke stand.
Willem Pera besluit om Simone Veenstra in te wisselen om de dynamiek in het vak te veranderen. Een tactische meesterzet, want in de eerste aanval en met haar eerste schot van de wedstrijd start Zunobri opnieuw goed, 7-6. Haar tweede schot is ook raak, 8-6. In het andere vak zijn het Karlijn Suurd en Matthijs Blaauw die de korf vinden. En daar is Simone Veenstra weer met haar derde doelpunt van de wedstrijd, ditmaal vanuit een vrije bal, 11-6.

Een sterkere start aan de tweede helft had Willem Pera niet kunnen wensen. Er is geen vuiltje aan de lucht en de spelers van Zunobri laten het gedisciplineerde spel wat los. De vermoeidheid slaat toe, er komen steeds meer slordigheden en Wêz Warber en Fluch antwoordt met twee doelpunten voor de 11-8.

Met nog 15 minuten te gaan gooit Karlijn Suurd haar tweede van de wedstrijd erin, 12-8. Een lastige taak dus voor Wêz Warber en Fluch om nog met een punt naar huis te gaan. De coach weet het ook en geeft junior Julian Bolster zijn eerste kans om mee te spelen in het eerste. Zijn debuut is net zo goed begonnen als de start van Zunobri aan deze wedstrijd. In zijn eerste aanval weet Simone Veenstra de korf voor de vierde keer te vinden.

Met een stand van 13-9 fluit scheidsrechter Matthijs Slager de wedstrijd af en is de blijdschap van de ploeg uit Zuidhorn goed zichtbaar. De handen worden geschud met de tegenstanders, high fives tussen de Zunobrianen en het publiek wordt hartelijk bedankt.

Volgende week reist de ploeg af naar Leeuwarden om deze sterke lijn door te trekken tegen Pallas ’08.