Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Veilig fietsen met je hond met deze tips

7 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Hondenfietsmand

Nederland is natuurlijk een echt ‘fietsland’. Niet zo heel vreemd dus dat er ook ontzettend veel mensen gezellig met de hond gaan fietsen. Waar de één kiest voor een fietsmand hond, kiest de ander ervoor om de hond lekker naast zich te laten lopen. Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden, wanneer je ervoor kiest om met je hond te gaan fietsen. Kies je voor een mand, dan is het alleen van belang dat je hond hier goed en veilig in zit. Kies je ervoor om je hond naast de fiets te laten lopen, dan zijn er wat andere belangrijke zaken om rekening mee te houden. Om ervoor te zorgen dat jij en je trouwe viervoeter veilig de weg op kunnen, hebben we een aantal tips voor je.

De juiste uitrusting
Je ziet weleens mensen fietsen met hun hond, terwijl ze alleen een riem in de hand hebben. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen wat er gebeurt op het moment dat je hond ineens iets anders ziet en besluit het op het rennen te zetten. De juiste uitrusting is dus ontzettend belangrijk. Wil je veilig met je hond kunnen fietsen, kies dan voor een hondenfietsbeugel, zodat je hond op gepaste afstand naast je kan blijven lopen. Hoe dit precies werkt en waar je allemaal op moet letten, lees je in dit honden blog. Niet alleen lees je hier alles over de verschillende soorten beugels, maar ook over de manier waarop je veilig met je hond kunt fietsen.

Trainen
Veel mensen hebben het idee dat het fietsen met hun hond hetzelfde is als wanneer ze gaan wandelen. Toch is dit absoluut niet het geval! Het is daarom dus ook van belang dit te oefenen. Je hond moet immers eerst wennen aan de nieuwe situatie en jij als baasje ook. Daar waar je tijdens het wandelen een stuk meer kracht kunt zetten om je hond tegen te houden, is dit op een fiets natuurlijk onbegonnen werk. Het advies is dan ook altijd om op een parkeerplaats, waar het rustig is eerst te oefenen, zodat jullie beiden kunnen wennen aan het idee. Zo kun je beginnen met de fiets in de hand, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je hond je vooruit kan trekken. Heb je het gevoel dat dit goed gaat, dan kun je steeds een stapje verder gaan.

Let goed op je hond
Vooral in de huidige tijd, waarin de meeste mensen een e-bike hebben, is het extra belangrijk om je hond goed in de gaten te houden. Of je namelijk 20 kilometer per uur fiets of 25, wij als fietser merken dit natuurlijk niet. Kijk dus goed naar hoe je hond reageert en stop op het moment dat je merkt dat je hond z’n tong op het asfalt heeft hangen. Neem ook altijd voldoende water en eten mee, zodat je hond even kan bijkomen van de eerste paar kilometer. Vooral bij warm weer is dit belangrijk, zodat je hond niet uitdroogt. Is het extreem warm, dan is fietsen natuurlijk geen optie. Het asfalt wordt dan dusdanig warm, dat je hond zijn of haar pootjes kan verbranden!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →