Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

‘Unplugged’ in ‘t Holt

27 juni 2013    Zuidhorn-nieuws
met drie zeer verschillende artiesten een avondje akoestische luistermuziek
Billbaboon2013

Op vrijdag 5 juli is er weer een 'Unplugged', deze keer in hotel in 't Holt te Zuidhorn. Met drie zeer verschillende artiesten wordt er vanaf 21.30 uur een avondje akoestische luistermuziek gepresenteerd. Singer/songwriters Ann Faverey, Bill Baboon en Shakey Deal spelen ieder een set.

De eerste set van de avond is voor Ann Faverey, zij is songwriter en treedt zowel solo op als met een band. ‘Als een liedje niet overeind blijft zonder band is het geen goed liedje’ is haar insteek. Vanaf haar kindertijd werd zij geïnspireerd door de vele verschillende muziek die ze om zich heen hoorde en ‘wat je als kind hoort komt als vanzelfsprekend meestal weer terug in welke vorm dan ook'. Zij groeide op in Zaandam en richtte ze in 1979 haar eerste bandje op. Ann heeft een voorliefde voor popballades en melancholie in haar muziek. In 1988 ontving zij een persoonlijke aanmoedigingsprijs bij de Grote Prijs van Nederland uit handen van Jan Douwe Kroeske. In 2010 won ze de singer/songwriter wedstrijd in Hoorn. Tegenwoordig woont en werkt Ann Faverey in Groningen.

Na een kleine pauze is de microfoon voor singer/songwriter Bill Baboon, onlangs speelde hij nog op de  verjaardag van Xaviera Hollander in Amsterdam en nu dus weer een thuiswedstrijd in Zuidhorn. Bill kan niet kiezen tussen zijn Spaanse gitaar en zijn staalsnarige, daarom neemt hij ze bij een optreden het liefst alletwee mee. De set bestaat uit liedjes met een kritische blik op mens en maatschappij, gelukkig met een gezonde dosis humor en leuke anekdotes.
Vanzelfsprekend geen Bill Baboon zonder zijn onafscheidelijke mondharmonica('s). 

De derde set is, natuurlijk pas na een praatje en een drankje, voor Shakey Deal, bestaande uit Jan Roelof van der Spoel (gitaar, harmonica en zang) en Jenny Rooks (gitaar en zang) uit Veenhuizen. Voor hen is dit een mooie generale repetitie. Op 12 juli geeft Shakey Deal in Coco Maria in Veenhuizen een benefietoptreden voor Stichting Mont Ventoux tegen kanker. Ook Bill Baboon speelt dan een paar songs. De entree is 5 euro. Info: wessel_regtop@hotmail.com
De muziek van Shakey Deal is geïnspireerd door o.a. Neil Young, Ryan Adams, Gram Parsons, Bonnie Raitt, Dave Matthews Band. Het duo brengt een mix van eigen nummers en bestaande songs, de covers worden gespeeld met een vleugje Shakey Deal. Rustige nummers en up-tempo nummers wisselen elkaar af. Let ook op de fijne samenzang.

'Unplugged' in Hotel in 't Holt, Hoofdstraat 2, 9801 BW te Zuidhorn begint om 21.30 en de entree is gratis.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Vrouw ondernemer laptop

Al honderden ZZPérs melden zich bij gemeente voor noodhulp

28 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers komende week van start
Lees verder →
Patrick folgerts

Patrick Folgerts nieuwe trainer vv Zuidhorn 2

27 maart 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Komt van FC Lewenborg 2, uitkomend in de reserve Hoofdklasse
Lees verder →
Fietsen-2018

Groningen Bereikbaar genomineerd voor Spitsbreker-award

27 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Door acties als Gratis fietscheck voor forenzen Zuidhorn-Stad, gratis of met korting het OV of een Gratis e-bike voor een week
Lees verder →
Voetbalclubzuidhorn

vv Zuidhorn op zoek naar trainer JO15-1

27 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Het team speelt momenteel in de hoofdklasse promotiepoule.
Lees verder →
Sleutel huis

Huiseigenaren denken dat Corona grote invloed krijgt op woningmarkt

27 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Groot belang steunmaatregelen die persoonlijke financiële problemen moeten voorkomen
Lees verder →
Hoogspanningsmast (1)

Bouw nieuwe ‘stroomsnelweg’ tussen Eemshaven en Vierverlaten op punt van beginnen

26 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
380 kV-verbinding vervangt huidige 220 kV-verbinding
Lees verder →