Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Uitslag fotowedstrijd Gebiedscoöperatie Westerkwartier

6 december 2018    Zuidhorn-nieuws
Thema Voeding in het kader van “Nederland Leest”
Fotowedstrijdgc

Prachtige foto's heeft de fotowedstrijd met als thema voeding opgeleverd. Afgelopen maandag was de prijsuitreiking in bibliotheek Grootegast.​ ​De wedstrijd i​s georganiseerd in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Westerkwartier​ in het kader van ​​“Nederland Leest”​, de nationale leescampagne om meer mensen te laten​ ​lezen en naar​ ​de bibliotheek te krijgen. 


De jury, bestaande uit Elly Pastoor (wethouder gemeente Grootegast), Hans Bergsma (gebiedscoöperatie Westerkwartier) en Peter Doorn (Biblionet Groningen) hebben de tien mooiste foto’s voorzien van jurycommentaar. 

De winnende foto, gemaakt door Sascha Dam uit Midwolda, is een afbeelding van een lepel waar stroop afdruipt. De jury gaf hierbij aan: ‘De fotografische kwaliteit erg hoog is. Toffe kadrering en een prachtige kunstcompositie. Qua originaliteit steekt deze foto ver boven de andere foto’s uit. De foto blijft in je geheugen plakken. Nodigt uit om er langer naar te kijken en uit te vinden wat er te zien is achter de stroop.’ Sascha Dam heeft hiermee een diner voor twee personen gewonnen bij en aangeboden door Hotel Restaurant Aduard. 

De tweede prijs is gegaan naar Gert-Jan Rodenboog uit Groningen. Hij maakte een zwart-wit foto van zijn dochter dat naar een flesje melk grijpt. De winnaar van de derde prijs is Trienke Tijsseling uit Zevenhuizen met een compositie rondom een bord gevuld met stamppot boerenkool uit eigen tuin. Beide hebben een goed gevulde fruitmand gewonnen. 

De tien mooiste foto’s staan nog tot 8 december geëxposeerd in de bibliotheek in Grootegast. Op de website van de gebiedscoöperatie Westerkwartier kunt u alle jurycommentaren lezen. https://gebiedscooperatie.info/fotowedstrijd/

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht omd (1)

Feestelijke Overdracht Bestuur Open Monumentendag Westerkwartier

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe stichting pakt activiteiten weer op in hele Westerkwartier inclusief Middag
Lees verder →
 

Bauke: niet de bedoeling dat ik zou meezitten

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dat Bauke Mollema meezat in de lange ontsnapping, was niet helemaal gepland. Dat vertelde de Nederlander van Trek-Segafredo na afloop aan Eurosport. Lange tijd wist hij bij de uiteindelijke ritwinnaar Zakarin te blijven, maar aan de finish moest hij genoegen nemen met plaats vijf.
Lees verder →
Sc loppersum thuis nw

Spannende laatste competitieronde voor SC Loppersum en Zuidhorn

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Moedig het eerste elftal aan bij de strijd om het kampioenschap.
Lees verder →
Peebos (1)

Officiële opening van het project “Zorg dat Peebos Werkt, Met Mekaar!”

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Op Peebos wordt gezorgd, gewerkt, geleerd en genoten, in en van de prachtige natuur maar ook vooral van de ontmoeting met andere mensen
Lees verder →
Jm festival

JMZ Festival voor jonge mantelzorgers uit de provincie Groningen

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Sociaal Werk De Schans is er voor jonge mantelzorgers in de gemeente Westerkwartier.
Lees verder →