Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Tweede Paasdag Plezier in Westerkwartier

25 maart 2016    Zuidhorn-nieuws
Ei Ei; start van het toeristische seizoen met tal van activiteiten
Ei ei 2015 a tolbert (14)

Voor de achtste keer op rij wordt op 2e paasdag, in het Westerkwartier tussen 11.00 en 17.00 uur de jaarlijkse start van het toeristische seizoen georganiseerd.

Op 2 verzamellocaties en een aantal eigen locaties zetten toeristische ondernemers hun deuren wagenwijd open om een indruk te geven van wat zij de bezoekers te bieden hebben. Bij de beide verzamellocaties Zuid ( Cazemierboerderij Tolbert) en Noord (Fruitteeltbedrijf Oudebosch Niehove) is weer van alles te beleven.

Bijzonder deze keer is dat vanuit de verzamellocatie Zuid, Cazemier boerderij in Tolbert om 12.00, 14.00 en 16.00 uur met de huifkar een rit gemaakt kan worden naar het project ‘Droge voeten, nieuwe natuur’ in de Marumerlage. Een gebied dat nog niet toegankelijk is voor de bezoeker in verband met het broedseizoen, maar er heerlijk omheen wandelen kan prima. Ook Runderland presenteert zich op de verzamellocatie Zuid met knuffelkoeien, droge worst, Cowdies ijsjes en runderspelen.

In Tolbert is verder op verschillende plaatsen wat te doen: Indoor Tolbert bij HJC Manège, Food Festival bij Postwagen, Hunting for Vintage bij De Handelsfabriek, mooie Kunst en Kunde bij Roesd.

In Marum kan genoten worden van de dieren en heerlijkheden bij het Ezelpark, de Paaskermis, diverse optredens en een expositie met amateurkunst bij de Kruisweg.

In Opende wordt heel hard toegewerkt naar de officiële opening om 11.15 uur van de Blotevoetenhof, een project van de Kleine Zanden, Staatsbosbeheer en Stichting De Zijlen, bij de Werkschuur van Staatsbosbeheer. Daar kan o.a. een insectenhotel in een blikje worden gemaakt!

Op de verzamellocatie Noord bij Fruitteeltbedrijf Oudebosch is van alles te beleven voor jong en oud: zoals cupcakes maken, schilderworkshop, allerlei lekkers proeven en demonstratie met drones.

Tot slot kunnen bezoekers ook kennis maken met struisvogels, emoes, nandoes en alpaca’s en hun producten bij struisvogelhouderij De Kreij in Boerakker.

Kom in één middag genieten van al het prachtigs dat het Westerkwartier te bieden heeft. Het leukste uitje voor het hele gezin!

 www.eieiwesterkwartier.nl

  • Agenda-eiei-westerkwartier
  • Ei ei 2015 d oudenbosch (34)
  • Ei ei 2015 d oudenbosch (18)
  • Ei ei 2014 ezelspark marum (1)
  • Ei ei 2015 b krey (5)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouts mc (1)

Friese fijnproevers beoordelen kookkunsten Scouts Zuidhorn

25 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Scouting Hanckema kookt mee in Masterchef a la scout 2024
Lees verder →
Zunobri-nkc 2024

Uiteindelijk ruime winst Zunobri

25 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri is duidelijk de betere ploeg in wedstrijd tegen NKC
Lees verder →
Opening weggeefplek 2024

Bij Weggeefplek geen portemonnee nodig

22 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Geven en ontvangen in Pand10A Zuidhorn
Lees verder →
Peter de haan

Peter de Haan geeft huiskamerconcert in de Gouden Leeuw in Noordhorn

21 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
Wie kent niet nummers als Hoornse Plas, Carnaval in ’t Noorden en Baukelien.
Lees verder →
Landschap water koeien

Zuidhorn: Ontdek je veilig met een vaarbewijs

21 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →