Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Trek tevreden met progressie ‘echte leider’ Mollema

27 april 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Bauke Mollema heeft in de eerste maanden van 2015 indruk gemaakt op zijn nieuwe ploeg Trek.
Mollema trek

De van Belkin overgekomen klimmer reed sterk in de Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland, al zorgde een val in die laatste koers voor mindere resultaten in de klassiekers.

"Dat was frustrerend voor ons, maar over de hele linie zijn we tevreden met hoe hij het doet. Hij heeft in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl hard gevochten. Op 1 of 2 procent minder wordt het alleen moeilijk om mee te doen voor de zege", zegt Trek-teambaas Luca Guercilena tegen NU.nl.

"Natuurlijk zijn de klassiekers teleurstellend verlopen, maar het komt door die val en dan mogen we niet klagen. Bauke is pas 28 en als hij nog iets constanter gaat rijden, komt er een kans voor hem om een klassieker te winnen en die kan hij dan pakken."

De Tour de France blijft het belangrijkste doel dit jaar voor Mollema, die zondag in Luik-Bastenaken-Luik als 35e eindigde.

"Daar werken we naartoe", aldus Guercilena. "Hij is onze enige kopman in de Tour. We hebben met Fränk Schleck en Haimar Zubeldia twee ervaren krachten, maar die gaan hem ondersteunen. Zo moeten we tussen de vijfde en de tiende plaats kunnen eindigen en misschien nog hoger als Mollema echt geweldig in vorm is."

Leiderschap

Guercilena merkt dat Mollema zich op zijn gemak voelt bij Trek en dat de transfer van afgelopen winter hem goed doet. "We kenden zijn sterke prestaties uit het verleden en ontdekken niets speciaals, maar dit heeft hem wel extra motivatie gegeven. Hij is zich echt nog aan het verbeteren."

Mollema was bij Belkin ook meestal kopman, maar ziet in dienst van Trek misschien wel nog meer ogen op hem gericht. "Maar hij toont echt leiderschapskwaliteiten en groeit daarin. Hij zorgt voor zijn teamgenoten en neemt in veel races de verantwoordelijkheid."

"We zullen met hem ook de Tourselectie bespreken. Uiteindelijk hebben wij het laatste woord, maar we willen voor hem de juiste omgeving creëren. Het zal ongetwijfeld een gemakkelijk gesprek worden, want we zitten meestal op één lijn."

Na Luik mag Mollema even rusten van Trek. Daarna rijdt hij waarschijnlijk de Ronde van Noorwegen en de Dauphiné alvorens de laatste voorbereidingen op de Tour beginnen. De Groninger werd de afgelopen twee jaar zesde en tiende in de Ronde van Frankrijk.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Jezus

Zangers,dansers, instrumentalisten gezocht voor viering paasmorgen

28 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
'I don't know how to love Him' op 12 april in Grijpskerk
Lees verder →
Gonnie

“ Ze eten met vijf bekken”

27 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Gonnie over de schapen op het land van Kingma
Lees verder →
Middag-humsterland

Startimpuls voor nieuwe Gebiedsraad Middag-Humsterland

27 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
€ 5000 startgeld van gemeente
Lees verder →
Wethouder geertje dijkstra-jacobi 1 westerkwartier

Ruime respons enquête visie Hoofdwegenstructuur Westerkwartier

27 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Aan de slag met het verwerken van de verzamelde gegevens
Lees verder →
Aduard

Aduard vanuit de lucht en vanaf de grond

27 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →