Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Tjitske Rispens wint ‘Het Ding’

28 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
Prijsuitreiking winactie van de expositie van InFocus bij Rudie Wiersma Fotografie
Uitreiking het ding-68

Dinsdagmiddag 27 juli  heeft de prijsuitreiking van 'Het Ding' plaatsgevonden bij Rudie Wiersma Fotografie in Zuidhorn. 'Het Ding' werd verloot onder de klanten die gestemd hadden op de prachtige blauw-groene sfeerplaat die de meeste stemmen vergaarde. Winnares Tjitske Rispens ontving 'Het Ding' inclusief de gesigneerde, winnende foto uit handen van maakster Anneke Roorda. 'Het Ding' is een glazen object, wat een half jaar durende ommelandse reis heeft gemaakt langs de fotografen van fotogroep InFocus. Elk groepslid heeft daarbij een foto gemaakt van 'Het Ding', ieder naar eigen inspiratie en in eigen stijl. De dertien Ding-foto's vormden samen een wonderlijk geheel, wat de maanden mei en juni werd geëxposeerd.  

Vakfotograaf Aernout Steegstra van Rudie Wiersma Fotografie licht toe: 'Dit was een leuke expositie bij ons in de winkel. Het was niet alleen een oefening in fotograferen voor de groepsleden, maar zeker ook een oefening in het 'anders kijken' voor het publiek. Daarbij ontstonden vaak leuke gesprekken over de gemene deler in de foto's, de onderlinge verschillen en het waarom van de zeggingskracht van een foto.' De winnende foto is een close-up van 'Het Ding', waarbij de kleuren blauw en groen maximaal uitkomen doordat ze gereflecteerd worden in het bobbeltjesglas van het tafeltje eronder. De ietwat beestachtige kop wringt zich scherp naar voren, terwijl het wat bultige lijf wat vager in de achtergrond blijft hangen. De foto is in februari gemaakt, lekker buiten in de tuin. Fotografe Anneke vertelt dat ze 'Het Ding' een uitdaging vond om te fotograferen: 'Er is ook zoveel in te zien'. Dat gaf nog wel een beetje keuzestress voor het insturen. Volgens de winnares heeft Anneke daarbij de juiste keuze gemaakt. Ze heeft dan ook – na beraad met haar kinderen – volmondig gestemd op juist deze foto: 'Deze sprong er echt uit!'.  

De fotogroep bedankt nogmaals Rudie Wiersma Fotografie voor het podium voor de expositie (er wordt al nagedacht over plannen voor een volgende keer) en wenst Tjitske veel plezier met 'Het Ding'. 

  • Uitreiking het ding-46
  • Uitreiking het ding-55
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Elly pastoor

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →
Irma van beek-ombudsvrouw

Meldpunt discriminatie Westerkwartier van start

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
 

Informatie-avond Humanitas Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
De avond is bedoeld voor mensen die meer willen weten over Humanitas of die zich als vrijwilliger willen inzetten voor andere mensen in de buurt of dorp.
Lees verder →
Woldzoom

Pluim van de PvdA voor Aebe de Jong

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Lees verder →
Oude-riet-bovenloop-voor-toukomst

Uitkijkpuntenroute Oude Riet een stap dichter bij

22 september 2021    Zuidhorn-nieuws
€ 25.000 beschikbaar gesteld door regio Groningen Assen (RGA)
Lees verder →