Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Tips bij het inrichten van je tuin

24 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Tuin stoel

Je hebt net een nieuw huis gekocht of je wilt je tuin een volledige make-over geven, dan zijn er genoeg aspecten die je moet bedenken bij het inrichten van je tuin. Denk hierbij aan het ontwerp van de tuin, de inrichting en de mate van groen. Er zijn genoeg keuzes te maken maar in deze blog helpen we jou een beetje op weg. 

Maak een ontwerp
Allereerst zal je moeten gaan bedenken hoe je de tuin moet inrichten aan de hand van een ontwerp. Bij het maken van het ontwerp van je tuin moet je rekening houden met verschillende factoren. Een van de meest belangrijke is de mate van zon in je tuin en waar deze het langst schijnt. Zo kun je aan de kant waar de zon het langst schijnt je tuinset plaatsen zodat je zolang als mogelijk van de zon kunt genieten. Denk daarnaast ook aan de eventuele plaatsing van een overkapping op een later moment. Het is fijn dat je alvast rekening houdt met de eventuele mogelijkheid dat je in de toekomst een overkapping zou willen plaatsen. Wanneer je ervoor zorgt dat deze ruimte vrij blijft dan heb je daar bij het plaatsen profijt van. 

Indeling tuin
Als het gaat om de indeling van de tuin moet je goed gaan nadenken hoe je wil dat je tuin eruitziet. Vaak is het handig om ruimte over te houden voor een leuke maar vooral handige tuinhuis. Tegenwoordig zijn er hele leuke tuinhuisjes verkrijgbaar die niet alleen voor extra opbergruimte zorgen maar ook zeker voor een leuke uitstraling. Ook zie je steeds vaker dat er een overkapping wordt geplaatst aan het huisje zodat je fijn beschut kan zitten wanneer het te warm wordt. Maar je kan ook zeker de tuin omtoveren tot een vakantieoord. Denk hierbij aan het plaatsen van een ligstoel of het gebruik van Ibiza stijl accessoires. Pas hier dan ook je plantenkeuze op aan door bijvoorbeeld een palm of olijfboom te plaatsen in de tuin. Maak de look compleet met mooie grote witte bloembakken met kleurrijke bloemen er in. 

Kortom, een tuin inrichten vergt wel wat puzzelwerk omdat er met verschillende factoren rekening gehouden moet worden. De indeling van de tuin en de mate van zonuren op bepaalde plekken. Genoeg om over na te denken maar een ding is zeker dat je deze zomer lekker van jouw nieuwe tuin kunt genieten.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tafeltennis talero jeugd

Tafeltennis in Leek en Roden in de lift! ( Zuidhorners welkom )

27 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met de inschrijving van 3 nieuwe jeugdleden, 3 seniorleden en 1 OldStars lid de grens van 60 leden gepasseerd!
Lees verder →
Stop geweld tegen vrouwen

Gemeente Westerkwartier zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
ouderen

Twee hoofdaanbieders voor Hulp bij het Huishouden en ondersteuning ouderen in Westerkwartier

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
MIEP en De Nieuwe Zorg Thuis bieden Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf
Lees verder →
Dwarsdiep-onder-lucaswolde

´Zwemmen in Dwarsdiep straks weer veilig´

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Waterkwaliteit zal vanaf pakweg 2025 sterk verbeteren
Lees verder →
Scholieren fc

Scholieren denken in stadion FC Groningen mee over meer bewegen

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
In het stadion gingen ze de uitdaging aan om na te denken hoe we overgewicht verminderen in onze gemeente
Lees verder →
Marumerlage-2

Fotowedstrijd: Herfst- en winterbeelden

24 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier op de gevoelige plaat
Lees verder →