Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Tijdelijke huisvesting en nieuwbouwlocatie Lauwers College

20 juli 2023    Zuidhorn-nieuws
Het schoolgebouw aan de Reitsema Burchtstraat is te klein voor de leerlingen van het Lauwers College.
Tijdelijke huisvesting lauwers college-1

 Daarom zoekt de gemeente Westerkwartier naar een nieuwe locatie. Op dit moment vindt er onderzoek plaats naar een locatie op het sportpark De Enk in Grijpskerk. Totdat een nieuw schoolgebouw klaar is, krijgen een deel van de leerlingen vanaf 4 september 2023 les in een aantal noodlokalen op het sportpark De Enk.  

Wethouder Bé Schollema: ‘We denken een mooie locatie voor een nieuw schoolgebouw voor het Lauwers College op het oog te hebben. Uit onderzoek moet blijken of het haalbaar is om daadwerkelijk hier te bouwen”.  

Andere tijdelijke leslocatie 
Het Lauwers College in Grijpskerk krijgt tijdelijke huisvesting op het Sportpark de Enk in Grijpskerk. Vanaf 4 september zal een deel van de leerlingen van de school les krijgen in acht noodlokalen. Deze komen op de parkeerplaats van sportpark De Enk te staan. De noodlokalen zijn ter vervanging van de tijdelijke huisvesting in Kerkplein 6. Het schoolgebouw aan het Kerkplein is verouderd en de intentie is om het pand op termijn te verkopen. De noodlokalen blijven staan totdat een nieuw schoolgebouw klaar is.  

Plaatsing noodlokalen  
Vrijdag 14 juli 2023 gaf de gemeente de vergunning af voor tijdelijke huisvesting van de school. Bouwbedrijf De Meeuw is gestart met de werkvoorbereiding. In week 30 (24 juli 2023) zullen de noodlokalen geplaatst worden. Hierdoor is de parkeerplaats van sportpark De Enk tijdelijk niet beschikbaar. Vanaf het nieuwe schooljaar zal de helft van de parkeerplaats beschikbaar zijn om te parkeren.  

Een nieuw schoolgebouw  
Het huidige schoolgebouw aan de Reitsema Burchtstraat is te klein geworden voor het aantal leerlingen van het Lauwers College. Het schoolgebouw kan niet meer uitgebreid worden op deze locatie. Daarom heeft de raad van gemeente Westerkwartier in 2022 budget beschikbaar gesteld voor een onderzoek naar een nieuwe locatie voor de school. Op sportpark De Enk in Grijpskerk is een geschikte locatie gevonden, maar vanwege een roekenpopulatie die daar zit, onderzoekt de gemeente of daar daadwerkelijk gebouwd kan worden. De verwachting is dat de nieuwe school op het sportveld tussen de Bokkediek en de fierljepvereniging zal komen te staan.  

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →