Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Thijs en Mandy Veenstra stellen kinderen al 10 jaar centraal

26 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Jubileum voor Gastouderbureau Noorderlicht
Thijs en mandy veenstra

Gastouderbureau Noorderlicht 10 jaar
Op 20 april 2011 zijn Thijs en Mandy Veenstra Gastouderbureau Noorderlicht gestart in hun woonplaats Zuidhorn, een kleinschalig bureau waar kinderen centraal staan en korte lijnen hoog in het vaandel staan om een persoonlijk en betrokken contact te onderhouden. Zij zetten zich al tien jaar in voor kwalitatieve gastouderopvang in de gemeente Westerkwartier en daarbuiten wat een reden is voor een klein feestje.

In 2016 kwam daar bemiddelingsmedewerkter Mariëlle Terpstra bij die dezelfde visie en passie voor het vak deelt.

Mariëlle: “Vorig jaar in januari hebben we het er over gehad dat Noorderlicht dit jaar 10 jaar bestaat, maar door de corona crisis die veel druk gelegd heeft op de gastouderopvang, de daarbij behorende extra werkzaamheden, het thuiswerken en de beperkende mogelijkheden om er een echt feest van te maken met iedereen waren we het eigenlijk een beetje vergeten tot ik de datum 20-4-2011 weer tegen kwam.”

Thijs en Mandy hadden tot het moment van de verrassing niks door. Samen met de gastouders, gastkinderen en vraagouders werd een verrassing georganiseerd. Mariëlle overviel hen op dinsdag 20 april jl. door bij hen voor de deur te staan met taart, bloemen, kaartjes, een cadeau en een prachtig plakboek met knutselwerken van de gastkinderen.

Thijs en Mandy: “We zijn ontzettend blij, ontroerd, dankbaar en verrast met wat iedereen ons gegeven heeft en gaan hier volop van genieten. Het is voor ons al een eer dat wij samen met ongeveer 60 gastouders voor ruim 200 kinderen de opvang mogen verzorgen in en rond het Westerwartier. We vinden het nog leuker om de gastouders en de gastkinderen te zien groeien en bloeien terwijl wij van de zijlijn mee mogen kijken, faciliteren, coachen en ondersteunen. Daar groeien wij zelf ook van!”

  • Noorderlicht 10 jaar
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →