Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Team Pretty Smart Robotics wint Inspire award in Kaiserslautern

26 februari 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse FTC team Pretty Smart Robotics en het Ubbo TECH team winnen ticket voor het WK in Houston
Pretty smart robotics kl

Afgelopen vrijdag 24 februari en zaterdag 25 februari werd in Kaiserlautern de Europe FTC Invitational gehouden. Er deden 33 FIRST Tech Challenge (FTC) team mee uit o.a. Duitsland, België en Nederland. Alle 7 deelnemende Nederlandse teams wisten op zaterdag heel knap de halve finales te behalen. De twee Groningse teams gingen echter met hoofdprijzen aan de haal. De wedstrijdfinale werd gewonnen door het Ubbo Tech Team van de Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal. Team Pretty Smart Robotics (van de Westerkwartierse Science en Robotics vereniging Pretty Smart) uit Grootegast wist de Inspire award, de andere hoofdprijs van het toernooi, te winnen. Deze award gaat naar het team dat een voorbeeld is voor andere FTC  teams en dat uitblinkt in alle door de jury beoordeelde categorieën.

Inspiratie voor scholen in het Noorden
Met de hulp van sponsoren JC-Electronics, Schuiling Wonen en Slapen, Boikon en de Woldborg draait Team Pretty Smart Robotics (bestaande uit Anne-Maaike (16), Lars (16), Loes (15), Sander (16) en Tess(16)) een erg goed seizoen. Eerder deze maand tijdens de Benelux finale in Eindhoven wist het team al de finale te bereiken en de Motivate award te winnen. Het Groningse team hoort daarmee bij de beste teams van Nederland in een competitie die tot dusver vooral werd gedomineerd door teams uit Noord-Brabant en Zuid-Holland. Pretty Smart Robotics, dat eerder het Ubbo Tech team al hielp, hoopt andere scholen en clubs in het Noorden ook te inspireren om mee te doen aan de FCT competitie om zo onze provincie duurzaam op de kaart te zetten.

Sponsoring voor het WK in Houston
Met hun uitmuntende prestaties hebben zowel het Ubbo Tech Team als Pretty Smart Robotics een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan het WK in Houston van 19-22 april. Het is voor het eerst dat een Gronings FTC team een uitnodiging krijgt voor deelname aan het WK. Of de teams ook daadwerkelijk naar het WK kunnen gaan, is nog onzeker. De reis is alleen mogelijk als er voldoende sponsors gevonden kunnen worden om de reis te bekostigen. Geïnteresseerde bedrijven wordt gevraagd om contact op te nemen met de teams.

V.l.n.r. Mariëlle Hoexum (coach), Anne-Maaike Hendriks, Loes Boomsma, Tess Vellinga en Sander Reinders. Niet op de foto: Lars van der Laan.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

437075261 926703466131875 2616157768649182089 n

Zwemabonnementen en zwemles voor iedereen

13 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De zwembaden gaan weer open. Als er niet genoeg geld is voor een abonnement of zwemles zijn hier potjes voor!
Lees verder →
Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →